Prijswinnaars van het schoolkorfbaltoernooi 2019

De Paulusschool 9 (groep 3), Wittevrouwen 2 (groep 4), Paulusschool 7 (groep 5) en De Koekoek 1 (groep 6) wonnen het schoolkorfbaltoernooi 2019!

Voor het eerst op ons nieuwe sportcomplex, met een nieuwe kantine en nieuwe velden. Maar met dezelfde sfeer en fanatisme als ieder jaar!

De maandagen voorafgaand aan de toernooien waren er korfbaltrainingen voor meer dan 200 kinderen.

Schoolkorfbal2019 groep 3-4 training1 600x450 Schoolkorfbal2019 groep 5-6 training4 600x450


Toernooi 17 mei 2019

De weersvoorspellingen voor deze dag waren nogal wisselend, maar gelukkig bleef het toch de hele dag droog.

De groepen 3 & 4 beten dit jaar het spits af. Het waren leuke wedstrijden en er werd heel veel gescoord! Er waren teams uit zowel groepen 3 als 4 met scores van 7, 8 of zelfs 9 doelpunten per wedstrijd. Zou dit dan toch komen door alle trainingen en clinics op de scholen…?

Schoolkorfbal2019 groep 3-4 -02 600x800Na ronde 9 werd het ook steeds drukker rond het wedstrijdsecretariaat. De spanning liep op! Want ja, was jouw team door naar de volgende ronde? Of net niet? Marieke, Piet en Elise waren druk met het zo snel mogelijk verwerken van alle uitslagen. De samenwerking liep top en na 10 minuten tot een kwartiertje konden alle kwartfinales bekend worden gemaakt.

Er waren dit jaar maar liefst 6 van de 10 scholen bij groep 3 & 4 doorgedrongen tot de kwartfinale. Superleuk natuurlijk! De  wedstrijden waren hierdoor divers en ook hier werd er weer veel gescoord. Eén team van Wittevrouwen scoorde in de kwartfinale maar liefst 9 keer!

De finale bij groep 3

De Paulusschool 9 won met 2-1 in een spannende wedstrijd van Dr. Bosschool 6. Gefeliciteerd!

De finale bij groep 4

Wittevrouwen 2 won deze wedstrijd met 4-0 van De Paulusschool 1. De uitslag lijkt best groot, maar het was een spannende en sportieve wedstrijd. Wij feliciteren Wittevrouwen met deze mooie overwinning.

Schoolkorfbal2019 groep 3-4 prijsuitreiking 600x800Schoolkorfbal2019 winnaar Wittevrouwen 600x800

Utrecht PromotionsSportiviteitsbeker

De sportiviteitsbeker was dit toernooi voor De Regenboog. Wij willen De Regenboog dan ook feliciteren met deze mooie prijs! De sportiviteitsbekers worden ieder jaar gesponsord door Utrecht Promotions.


Toernooi 24 mei  2019

Op een zon overgoten sportcomplex was het nu tijd voor het toernooi voor de kinderen uit de groepen 5 & 6. De voorbereidingen waren ook voor dit toernooi weer voorspoedig verlopen en rond 15.15 uur stroomde ook hier ons veld weer vol met enthousiaste kinderen, ouders, opa’s en oma’s, vrijwilligers, etc.

Schoolkorfbal2019 groep 5-6 -05 600x450Ook hier stonden 6 van de 10 scholen in de kwartfinale. In de voorrondes was ook hier heel veel gescoord! De hoogste score op dit toernooi was 10 doelpunten in één wedstrijd. Super knap! Zowel in de kwartfinale als in de halve finale waren er in één wedstrijd meerdere strafworp series nodig om een winnaar te bepalen. Het was ontzettend spannend!

De finale bij groep 5

De Paulusschool 7 won deze wedstrijd met 8-2 van OBO De Watertoren 3.

De Paulusschool scoorde iets gemakkelijker, maar complimenten voor OBO De Watertoren. Zij speelden een sportief en mooi toernooi, waarin heel goed werd samengespeeld. En natuurlijk willen wij ook de Paulusschool feliciteren met de mooie 1e prijs!

De finale bij groep 6

OBS De Koekoek won uiteindelijk met 5 -2 van OBS Tuindorp 2.

De Koekoek kwam goed uit de startblokken. Het werd een spannende wedstrijd tussen 2 teams die fanatiek werden aangemoedigd.

De Koekoek mag nu zaterdag 22 juni deelnemen aan het Provinciaal Schoolkorfbaltoernooi in Hoevelaken, bij korfbalvereniging Telstar. Wij wensen jullie natuurlijk heel veel succes!

Schoolkorfbal2019 winnaar OBS Tuindorp 600x450Schoolkorfbal2019 winnaar Paulusschool 600x800

Utrecht PromotionsSportiviteitsbeker

Ook vandaag was er een sportiviteitsbeker, gesponsord door Utrecht Promotions. Deze ging dit jaar bij groep 5 en 6 naar Wittevrouwen. Gefeliciteerd met deze mooie prijs!

Tot slot

Wij hebben er weer van genoten. Het was weer een zeer geslaagd toernooi en wij kijken dan ook met trots terug op deze dag!

Tot volgend jaar?!

De schoolkorfbalcommissie,
Elise, Lizzie, Marieke, Piet en Ineke.

 

 

Zie ook