Schoolkorfbal 2019 achter de schermen

‘Behind the scenes’ gebeurt er erg veel tijdens de periode van het schoolkorfbaltoernooi.

Eind januari 2019 verstuurde de schoolkorfbalcommissie de uitnodigingen voor het toernooi aan de scholen: de start van het schoolkorfbaltoernooi 2019.

We nemen een kijkje achter de schermen en gaan terug naar mei 2019…

Trainingen

Op de maandagavonden van 13 en 20 mei kregen meer dan 200 kinderen vanuit diverse scholen training op ons nieuwe sportcomplex. Wat een feest! Extra leuk dit jaar dat er zoveel jonge jeugdtrainers aanwezig waren om ons te helpen. Echt gaaf dat jullie er waren.

Rond het veld zaten alle ouders heerlijk in het zonnetje te genieten, want het weer op beide trainingsavonden was weer fantastisch.

En dan 17 mei: toernooidag 1

Op deze vrijdag beten de groepen 3 en 4 van 10 verschillende basisscholen het spits af. Wedstrijden op een fantastisch nieuw sportcomplex. Trots! Wat een ruimte ook. Vanaf dit jaar kunnen wij na de poule wedstrijden alle finale rondes voor het eerst spelen op ons eigen veld.

Om 12.00 uur begonnen wij ook dit jaar met het uitleggen van alle velden. Het was even wennen, maar uiteindelijk waren de velden snel uitgelegd. Wij konden daarna snel aan de slag met de overige voorbereidingen. En wat hadden wij zonder Frank Dingjan gemoeten. Hij had onder de podiumdelen poten gemaakt, zodat wij die konden gebruiken als tafel. Hadden wij vragen of wilden wij nog iets hebben, Frank weet altijd overal een oplossing voor. Echt super Frank!

Schoolkorfbal2019 groep 5-6 commissie 600x800Schoolkorfbal2019 groep 5-6 fietsen1 600x800

Rond 15.00 uur stond alles klaar en was het wachten op de storm van kinderen. Ondanks een jaar afwezigheid was het enthousiasme niet afgenomen en werd het weer ouderwets druk. En druk was het zeker! En waar zouden nu alle fietsen en auto’s moeten staan? Gelukkig stonden Jacqueline en Nicky bij de ingang om iedereen de weg te wijzen en het plaatsen van de fietsen te coördineren. Top!

Rond 15.15 uur werden de eerste teams aangemeld en stroomde ons veld vol. Zo’n 450 kinderen uit de groepen 3 & 4 (62 teams) deden mee en natuurlijk waren er ook weer veel broertjes, zusjes, vakleerkrachten, ouders, teambegeleiders, vrijwilligers, etc. aanwezig. Topdrukte, maar in een heerlijke sfeer.

De teams werden onder luid enthousiasme aangemoedigd. Het geluid op het sportcomplex was slecht, maar dat mocht toch de pret niet drukken. Het wedstrijdsecretariaat slaagde er samen met de scheidsrechters en wat extra vrijwilligers die rondliepen er uiteindelijk in om het wedstrijdprogramma redelijk op tijd te laten verlopen! Topprestatie onder deze omstandigheden! Rita bedankt dat jij er ook dit jaar weer bij was om alle wedstrijden om te roepen.

Schoolkorfbal2019 groep 5-6 -04 600x800Schoolkorfbal2019 groep 5-6 -01 600x800Schoolkorfbal2019 groep 5-6 -03 600x800

Vrijdag 24 mei: toernooidag 2

Op een zonovergoten sportcomplex was het nu tijd voor het toernooi voor de kinderen van de groepen 5 en 6. Door de ervaringen van de week ervoor verliepen de voorbereidingen voor dit toernooi weer voorspoedig. Iedereen stond weer klaar. Rond 15.15 uur stroomde ook hier ons veld weer vol met enthousiaste kinderen, ouders, opa’s en oma’s, vrijwilligers, etc. En daar gingen we weer!

Utrecht PromotionsSportiviteitsbekers

Utrecht Promotions sponsort ieder jaar de sportiviteitsbekers. Bedankt Nico!

Schoolkorfbal2019 groep 5-6 pannenkoeken 600x800Pannenkoeken 

Zoals ieder jaar waren er tussen de wedstrijden door weer heerlijke pannenkoeken voor de kinderen. Zij kijken hier echt naar uit, het is altijd een feestje.

We hadden ook dit jaar weer zo’n 1.000 pannenkoeken. Alle bakkers, bedankt! En niet te vergeten de moeder van Jan. Sonja van Haren is één van onze trouwe pannenkoekenbakkers. Heel erg bedankt!

 

Schoolkorfbal2019 groep 5-6 keuken 600x800Buffelen bij het snoep en de bar

Ook achter de snoeptafel, bar en in de keuken was het weer druk. Wat hebben jullie moeten buffelen, het was niet bij te houden! Jullie waren gesloopt, maar voldaan. We hebben mede dankzij jullie een goede omzet gedraaid.

Ook Ali en Gerrit Harskamp (vaste vrijwilligers op het schoolkorfbaltoernooi) waren er weer bij! Echt super dat wij ieder jaar op jullie kunnen rekenen. Bedankt!

En verder iedereen bedankt!

Schoolkorfbal2019 groep 5-6 eten 600x800Na de prijsuitreikingen en het opruimen was er op beide toernooidagen weer heerlijke soep (met patat en snacks) voor alle vrijwilligers. Regien: bedankt voor de soep! En tot volgend jaar?

Wij hebben er weer van genoten. Het was weer een zeer geslaagd toernooi en kijken dan ook met trots terug op deze dag!

Alle vrijwilligers van Synergo (scheidsrechters, barmensen, geluid, begeleiders, pannenkoekenbakkers, pannenkoeken-uitdelers, de EHBO, materiaal vervoer, trainers, vuilnis wegbrengen,  snoepverkopers en patatbakkers etc. BEDANKT!

Tot volgend jaar!
Elise, Lizzie, Marieke, Piet en Ineke.

 

Zie ook