Schoolkorfbal

Schoolkorfbal01Ieder jaar organiseert korfbalvereniging Synergo het schoolkorfbaltoernooi. Utrechtse basisscholen uit de omgeving van de vereniging krijgen hiervoor een uitnodiging. Jaarlijks zijn er ongeveer duizend kinderen en ouders die kennismaken met korfbal en met Synergo.

Schoolkorfbal03Synergo organiseert het schoolkorfbal omdat de vereniging het belangrijk vindt dat kinderen sporten en omdat de vereniging zoveel mogelijk kinderen kennis wil laten maken met korfbal. Het toernooi vindt plaats in april en mei.

Het toernooi is verspreid over meerdere dagen. De groepen 3 & 4 en de groep 5 & 6 spelen allebei op aparte dagen. Ook is er een aparte ochtend voor de groepen 1 en 2; de Kangoeroedag.

Pannenkoeken

Het is gebruikelijk dat alle deelnemende teams pannenkoeken eten tijdens het schoolkorfbaltoernooi bij Synergo. Een deelnemer noemde ook wel eens ‘het pannenkoekentoernooi’. Elk jaar bakken talloze vrijwilligers van de vereniging een stapel pannenkoeken.

Schoolkorfbal02Provinciaal schoolkorfbaltoernooi

Het winnende team van het schoolkorfbaltoernooi bij Synergo vertegenwoordigt de stad Utrecht op het provinciale schoolkorfbaltoernooi later in het jaar.

 

Meer informatie