Synergo, dat ben ik! – Elise

Vrijwilligerscoördinator Freek zet vrijwilligers in het zonnetje (#SynergoVIH).

Elise Moor is lid van de schoolkorfbalcommissie.

Moor… die achternaam komt me nog vaag bekend voor…

Haha, dat zou kunnen! Ik ben Elise Moor, in het dagelijks leven werkzaam bij de gemeente Amersfoort als adviseur kwaliteit. Maar jullie zullen me misschien nog kennen als de moeder van Jort en Korijn, die hier beiden meerdere jaren hebben gespeeld. Vooral Jort is behoorlijk actief geweest, onder meer als scheidsrechter en bij het nadenken over de inrichting van het nieuwe terrein.

Inmiddels zal het al zo’n 5-6 jaar geleden zijn dat hij gestopt is bij Synergo. Zelf heb ik vroeger ook een paar seizoenen gespeeld bij ODI in Schiedam en het leek me voor mijn zoons ook een hele mooie sport. Verder zing ik als ‘tenalt’ in een koor (eigenlijk een alt, maar bij gebrek aan mannen meestal tenor).

En na al die jaren ben jij nog steeds actief bij de schoolkorfbalcommissie! Hoe is dat zo gekomen?

Korijn was de eerste die lid is geworden en hij heeft ook een paar keer meegedaan aan het schoolkorfbaltoernooi. Jort werd later ook lid bij Synergo. Ik liep al snel rond als begeleider van het team van De Fakkel waar Korijn in meedeed. En omdat ik al bekend was bij de club, gaf ik me ook op om pannenkoeken te bakken en uit te delen en hielp ik her en der met wat dingen. Daar ben ik toen door Ineke bij gespot en heeft zij mij benaderd met de vraag of ik mee wilde gaan helpen met de organisatie. Dat is dus eigenlijk heel organisch ontstaan.

En dat is dus zo leuk dat je het nu nog steeds doet?

Ja, eigenlijk wel, we hebben zo’n leuk clubje bij de schoolkorfbalcommissie! We hebben de taken onderling goed verdeeld. Ik trek me steeds meer terug van het ‘ronselen’ van scheidsrechters en pannenkoekenbakkers, ook omdat ik vrijwel niet meer op de club ben.

Ik houd me bezig met het fijnslijpen van het wedstrijdprogramma: zorgen dat teams niet 2x achter elkaar spelen maar ook niet te lang pauze hebben, zo veel mogelijk op hetzelfde veld spelen… In de commissie noemen ze me ook wel de veldenfluisteraar, haha. Ik werk veel samen met Piet die vreselijk handig is in Excel. Hij maakt daar al een eerste opzet voor het schema mee waar ik dan verder mee aan de slag kan. Juist die soepele samenwerking maakt het zo leuk.

Ik vind dit elk jaar toch weer een leuk klusje om te doen. Het is een korte periode hard werken, eerst het plannen en natuurlijk de dagen zelf, maar de rest van het jaar is het ook weer klaar. De toernooidagen zijn altijd een beetje magisch, de sfeer is zo leuk. Ik sta er soms ook weer van te kijken dat we voor 600 kinderen een mooie middag hebben kunnen organiseren. Ook van leerkrachten, scheidsrechters en ouders hoor je elk jaar weer enthousiaste geluiden.

De schoolkorfbalcommissie is een gezellige, geoliede machine!

Hoe is het om Synergo-vrijwilliger te zijn en zelf geen spelende kinderen meer te hebben?

Langzamerhand ken ik steeds minder mensen bij de vereniging, zeker de jeugd ken ik bijna niet meer. Ik ga daardoor bijvoorbeeld ook niet meer naar de bedankdag voor vrijwilligers. Dat geeft wel een bepaalde afstand en daardoor twijfel ik ook wel eens of ik het moet blijven doen, maar aan de andere kant vind ik het gewoon leuk en is het goed in te passen. Ik zie ook wel dat het voor verenigingen lastig is om voldoende vrijwilligers te behouden en kan zo mijn steentje bijdragen.

Hoe zie je de toekomst voor je?

Ik blijf dit doen zo lang het leuk is en ik het in kan passen. Nu ik niet meer aan schoolvakanties gebonden ben, zou het kunnen dat mijn vakanties een keer in de weg gaan zitten. We zien het wel!

Wat geweldig Elise, na al die jaren nog steeds betrokken bij de vereniging. Daar mogen we dankbaar voor zijn!

Wil jij ook wel een schakeltje zijn in de geoliede machine van de schoolkorfbalcommissie? Of misschien zou je wel wat anders willen doen? Stuur Freek een berichtje op vrijwilligers@synergo.nl!

Zie ook