Synergo

53853931_963378790535075_5994586937082511360_o
Aan de Loevenhoutsedijk is in de afgelopen twintig jaar iets moois ontstaan. Sinds de fusie tussen Samos en DVS in de zomer van 1996 is de fusievereniging Synergo uitgegroeid tot een middelgrote korfbalvereniging met 400 leden en uitzicht op (veel) meer.

De wijken rondom ons veld, Overvecht, Ondiep, Zuilen, Tuindorp, Voordorp en Tuinwijk, hebben zich de afgelopen decennia positief ontwikkeld en zijn bovendien zeer kinderrijk. Vanaf 2000 is Synergo zich met het project ‘Groei = boeien!’ actief gaan richten op werving van jonge kinderen met tal van activiteiten, waaronder ons jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Hierdoor is het ons gelukt het aantal jeugdleden spectaculair te laten stijgen van circa 40 in 2000 tot 170 nu. De flinke groei in de afgelopen jaren toont aan dat de rek er nog lang niet uit is.

Naast de groei van de jeugdafdeling, profiteert Synergo van de aanwezigheid van veel werkgelegenheid in de stad, de universiteit en de hogeschool. Jaarlijks kunnen we veel nieuwkomers van andere korfbalverenigingen verwelkomen. Mede hierdoor heeft Synergo een open karakter: nieuwe leden worden snel opgenomen in de vereniging. Synergo heeft met ruim 150 spelende seniorenleden, verdeeld over 15 teams, één van de grootste seniorenafdelingen van korfballend Nederland. Voor iedereen is er plek!

Synergo is mijn korfbalclub!

Met de visie ‘Synergo is mijn korfbalclub!’ heeft de vereniging er voor gekozen de komende jaren in te zetten op versterking van drie belangrijke pijlers van de vereniging.

De eerste pijler is ‘Korfbal voorop!’ en betekent dat we investeren in het verhogen van het korfbalniveau van onze kangoeroes tot ons eerste team.

De tweede pijler is ‘Synergo is mijn club!’ en houdt in dat we naast het korfballen ook een club willen zijn waar iedereen zich thuis voelt en waar altijd wat te doen is, ook als er niet gekorfbald wordt.

De derde pijler ‘Synergo sociaal’ is tijdens de ledenvergadering van 2016 toegevoegd, om als betrokken vereniging ook haar sociaal maatschappelijke rol uit te voeren in de wijk(en).

Nieuwe accommodatie
Schermafbeelding 2019-03-22 om 21.17.27

Synergo heeft vanaf 2015 intensief samengewerkt met de Gemeente Utrecht voor een nieuwe accommodatie voor Synergo met twee kunstgrasvelden, een nieuwe kantine en sporthal. De sporthal is op 10 november 2018 feestelijk geopend. Vanaf het voorjaar van 2019 zijn ook de nieuwe kunstgrasvelden gereed en heeft Synergo de beschikking over een super moderne, mooie, klimaatneutrale, veld- en zaalaccommodatie met een nieuwe kantine. Daar zijn we heel erg trots op!

Synergo is erkend leerbedrijf

Synergo heeft de erkenning als erkend leerbedrijf van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voor de sector zorg, welzijn en sport. MBO-studenten (zorg, welzijn en sport) van diverse niveaus zijn welkom voor een stage bij onze vereniging. Synergo kan stagiair(e)s inzetten voor verschillende taken en werkzaamheden binnen de vereniging. Bijvoorbeeld ondersteuning bij het organiseren van jeugdactiviteiten, fluiten op het schoolkorfbaltoernooi en ook assisteren bij clinics/workshops op basisscholen.

Wil je bij Synergo jouw (maatschappelijke) stage uren lopen of vind jij het leuk om ons een keer te helpen bij het trainen geven? Laat het ons weten, ineke.hoogewoning@ziggo.nl of 06-52504248.

Meer weten?

Meer informatie over Synergo? Lid worden? Neem contact op met Rita Merten, onze nieuwe ledencoördinator, 030 – 243 50 22, of 06 - 24 12 53 77 of nieuweleden@synergo.nl.

Zie ook