Synergo 1, 2 en 3 blijven op titelkoers

De hoogste seniorenteams beleven tot dusver een uitstekend zaalseizoen. Zondag wonnen S1 en S2 hun thuiswedstrijden tegen Trekvogels. Zaterdagavond versloeg S3 al concurrent Telstar in Hoevelaken.

Synergo 3 kwam zaterdag al laatste binnen op het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Maar bij binnenkomst werd de sfeer alleen maar beter, want het derde had net daarvoor (aanvangstijd 20.40 uur) afgerekend met directe concurrent Telstar 3. Na een matige eerste helft, afgesloten met een 9-6 achterstand, was Synergo 3 na rust heer en meester. Eindstand: 12-15. Met 18 punten uit 9 wedstrijden staat Synergo 3 bovenaan. SGV volgt op twee punten, maar heeft nog een wedstrijd te goed. Het blijft dus spannend voor het derde de komende weken.

Op zondag rekende Synergo 2 in De Dreef overtuigend af met hekkensluiter Trekvogels, waar het eerste duel nog jammerlijk van was verloren. Na een 11-5 ruststand, floot de scheidsrechter af bij 17-11. Het tweede is, ondanks wat personele problemen, de laatste weken prima op dreef met 11 punten uit de laatste 6 wedstrijden. In eigen hand heeft het tweede het kampioenschap niet meer. Juliana gaat aan de leiding met een punt meer. Maar met nog vier wedstrijden te gaan – en de kleine onderlinge verschillen –  is er nog van alles mogelijk.

Na Synergo 2 was het de beurt aan ons eerste. Na een matige openingsfase, liep het eerste voor rust alsnog weg van Trekvogels (10-5). De Rotterdammers lieten het er echter niet bij zitten en kropen in het tweede bedrijf langzaam dichterbij. Omdat Synergo geen topdag had, kon Trekvogels enkele minuten voor het einde zelfs langszij komen. Met twee loepzuivere afstandsschoten bezorgde Fabian Synergo echter alsnog de twee punten. Belangrijk met het oog op de titelstrijd: Synergo behoudt drie punten voorsprong op de naaste belager ADO.

Andere kampioenskansen

Ook de A1 hield zichzelf in de race door in de allerlaatste seconde te winnen van Nova. Sjoukje maakte de beslissende 12-13, na een 12-11 achterstand twee minuten eerder. Binnenkort volgt de ontmoeting met koploper VIKO. Het eerste duel met VIKO ging met 11-10 verloren. VIKO staat aan de leiding met 16 uit 8, de A1 volgt met 14 uit 8.

De C2 won zaterdag van Victum uit Houten. Daardoor groeide het gat tussen de C2 en Victum naar 7 punten. DOS staat met 6 punten achterstand op de tweede plaats. Beide ploegen hebben echter nog wel twee wedstrijden te goed. Nog even doorzetten dus voor de C2! Lees ook het verslag van invalcoach Paula over deze wedstrijd.

Tot slot de E2: zij speelden niet. RDZ en Arena hebben beiden twee punten meer en de E2 moet dus hopen op een misstap van beide ploegen om nog langszij te kunnen komen.