Synergo

Schermafbeelding 2019-03-22 om 19.11.34

Aan de Loevenhoutsedijk is in de afgelopen twintig jaar iets moois ontstaan. Sinds de fusie tussen Samos en DVS in de zomer van 1996 is de fusievereniging Synergo uitgegroeid tot een middelgrote korfbalvereniging met 400 leden en uitzicht op (veel) meer.

De wijken rondom ons veld, Overvecht, Ondiep, Zuilen, Tuindorp, Voordorp en Tuinwijk, hebben zich de afgelopen decennia positief ontwikkeld en zijn bovendien zeer kinderrijk. Vanaf 2000 is Synergo zich met het project ‘Groei = boeien!’ actief gaan richten op werving van jonge kinderen met tal van activiteiten, waaronder ons jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Hierdoor is het ons gelukt het aantal jeugdleden spectaculair te laten stijgen van circa 40 in 2000 tot 170 in 2017. De flinke groei in de afgelopen jaren toont aan dat de rek er nog lang niet uit is.

Naast de groei van de jeugdafdeling, profiteert Synergo van de aanwezigheid van veel werkgelegenheid in de stad, de universiteit en de hogeschool. Jaarlijks kunnen we veel nieuwkomers van andere korfbalverenigingen verwelkomen. Mede hierdoor heeft Synergo een open karakter: nieuwe leden worden snel opgenomen in de vereniging. Synergo heeft met ruim 150 spelende seniorenleden, verdeeld over 15 teams, één van de grootste seniorenafdelingen van korfballend Nederland. Voor iedereen is er plek!

Synergo is mijn korfbalclub!

Met de visie ‘Synergo is mijn korfbalclub!’ heeft de vereniging er voor gekozen de komende jaren in te zetten op versterking van twee belangrijke pijlers van de vereniging.

De eerste pijler is ‘Korfbal voorop!’ en betekent dat we investeren in het verhogen van het korfbalniveau van onze kangoeroes tot ons eerste team.

De tweede pijler is ‘Synergo is mijn club!’ en houdt in dat we naast het korfballen ook een club willen zijn waar iedereen zich thuis voelt en waar altijd wat te doen is, ook als er niet gekorfbald wordt.

De derde pijler ‘Synergo sociaal’ is tijdens de ledenvergadering van 2016 toegevoegd, om als betrokken vereniging ook haar sociaal maatschappelijke rol uit te voeren in de wijk(en).

Sportvereniging van het jaar

Uit 400 Utrechtse sportverenigingen hebben het publiek en een jury Synergo in 2015 gekozen tot sportvereniging van het jaar 2015 van de gemeente Utrecht! Trots!

Synergo Sportvereniging 2015-kleinAd Tourné van het Bewonersplatform Overvecht schreef in zijn voordracht vooral over de verbinding van Synergo met de omliggende wijken, met name Overvecht. Deze krachtwijk is een van de ongezondste wijken en Ad vindt ‘dat Synergo een enorme hoeveelheid sociaal kapitaal en energie vertegenwoordigt die zij met veel elan (ook) voor de wijk Overvecht wil inzetten. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten: het biedt niet alleen veel voor de wijk, ook voor de club betekent het verbreding, groei en bloei.’

Nieuwe accommodatie

Synergo heeft vanaf 2015 intensief samengewerkt met de Gemeente Utrecht voor een nieuwe accommodatie voor Synergo met twee kunstgrasvelden, een nieuwe kantine en sporthal. De sporthal is op 10 november 2018 feestelijk geopend.

Synergo is erkend leerbedrijf

Synergo heeft de erkenning als erkend leerbedrijf van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voor de sector zorg, welzijn en sport. MBO-studenten (zorg, welzijn en sport) van diverse niveaus zijn welkom voor een stage bij onze vereniging. Synergo kan stagiair(e)s inzetten voor verschillende taken en werkzaamheden binnen de vereniging. Bijvoorbeeld ondersteuning bij het organiseren van jeugdactiviteiten, fluiten op het schoolkorfbaltoernooi en ook assisteren bij clinics/workshops op basisscholen.

Wil je bij Synergo jouw (maatschappelijke) stage uren lopen of vind jij het leuk om ons een keer te helpen bij het trainen geven? Laat het ons weten, ineke.hoogewoning@ziggo.nl of 06-52504248.

Meer weten?

Meer informatie over Synergo? Lid worden? Neem contact op met Rita Merten, onze nieuwe ledencoördinator, 030 – 243 50 22, of 06 - 24 12 53 77 of nieuweleden@synergo.nl.

Zie ook