Schoolkorfbal 2023 Groepen 3 & 4

De groepen 3 & 4 begonnen het schoolkorfbaltoernooi 2023. Het waren leuke wedstrijden en er werd heel veel gescoord! Er waren zelfs teams bij die maar liefst 7x wisten te scoren in één wedstrijd.

Rond 15.15 uur meldden de eerste teams zich aan en stroomde ons veld vol. Zo’n 400 kinderen uit de groepen 3 & 4 (50 teams) deden mee. Natuurlijk waren er ook weer veel broertjes, zusjes, vakleerkrachten, ouders, teambegeleiders, vrijwilligers, etc. aanwezig. Topdrukte, maar in een heerlijke sfeer. De teams werden onder luid enthousiasme aangemoedigd.

In de kwartfinale speelden er nog 7 verschillende scholen met één of meerdere teams mee. Superleuk natuurlijk!

Finale groep 3

Deze finale ging uiteindelijk tussen Montessori BW 3 – Nieuwe Regentesseschool 4. De nieuwe Regentesseschool won in een spannende wedstrijd. Gefeliciteerd!

Finale groep 4

Deze wedstrijd eindigde in een gelijke stand tussen De Wissel 3 – Nieuwe Regentesseschool 3. Strafworpen moesten uiteindelijk de verlossing brengen om een winnaar te bepalen. Dit is voor alle kinderen altijd spannend. De kinderen van de Wissel wisten de strafworpen reeks te winnen en mochten de gouden beker in ontvangst nemen, gefeliciteerd!

Sportiviteitsbeker

De sportiviteitsbeker was dit toernooi voor De Regenboog. Wij willen De Regenboog dan ook feliciteren met deze mooie prijs!

Vrijwilligers

Rond 12.15 uur begonnen wij ook dit jaar met het uitleggen van alle velden en werd de partytent opgezet; je weet het nooit! Het was wel even improviseren, want de stokken moesten echt met tape aan elkaar worden gezet. Een nieuwe partytent zou geen overbodige luxe zijn en deze gaan we nu ook echt aanschaffen.

Rond 15.00 uur stond alles klaar en was het wachten op de storm kinderen. Miranda, Tresja, Jacqueline en onze Jan gingen naar de parkeerplaats om al het verkeer in goede banen te leiden. Dit was ook echt nodig! Het werd weer ouderwets druk. En druk was het zeker! Zelfs onze trouwe parkeerwachters hadden dit jaar moeite om voor iedereen een plekje te vinden. Uiteindelijk is het gelukt. Top!

Het wedstrijdsecretariaat slaagde er samen met de scheidsrechters en wat extra vrijwilligers op het voetbalveld in om het wedstrijdprogramma op tijd te laten verlopen. Rita bedankt dat jij er ook dit jaar weer bij was om alle wedstrijden om te roepen.

Het wedstrijdschema was dit jaar ook voor het eerst te zien op de tv in de kantine met tussendoor ook extra informatie over Synergo. We worden met het jaar professioneler. Piet, je hebt de primeur gemist, maar je kunt trots zijn op het resultaat!

Tussen de wedstrijden door

Op het veld naast de kantine hielden Casper, Joke en Larissa de broertjes, zusjes en kinderen die even geen wedstrijd hoefden te spelen actief bezig met allerlei leuke speelattributen. Casper zei na afloop ook: ‘Je krijgt er zoveel voor terug’! Allemaal blije kindergezichten en tegen de tijd dat de pouleronden voorbij zijn, zie je de spanning bij de kinderen en ook de ouders groeien: Gaan we door naar de kwartfinale?

Tegen het einde van het toernooi werd het ook steeds drukker rond het wedstrijdsecretariaat. De spanning liep op! Want was jouw team door naar de volgende ronde, of net niet? Korijn, Barbara, Loes en Elise waren druk met het zo snel mogelijk verwerken van alle uitslagen. De samenwerking liep top en na 10 minuten tot een kwartiertje konden we alle kwartfinales bekendmaken. Korijn en Barbara: super bedankt dat jullie van de partij waren om Piet te vervangen, die er dit toernooi helaas niet bij kon zijn.

Na afloop

We sloten na een lange dag het toernooi af met de traditie dat wij met z’n allen nog genieten van de heerlijke soep van Regien, een frietje en een snack.

Bedankt!

We willen al onze vrijwilligers (velden uitleggen, materiaal klaarzetten, pannenkoekenbakkers, pannenkoeken uitdelen, flyer uitdelers, bar- en keukenmensen, velden opruimers, scheidsrechters, parkeerwachters, extra helpers op het voetbalveld, onze trouwe omroepster, etc.) bedanken! Zonder jullie kunnen wij dit leuke en sportieve evenement niet organiseren.

Op naar de training voor de groepen 5 & 6 op woensdagavond 19 april van 17.30 uur tot 18.30 uur en het toernooi op vrijdag 21 april.

Synergo dat zijn wij! Wij zijn super trots op al onze vrijwilligers en hopen dit toernooi met jullie hulp nog lang te kunnen organiseren.

Lizzie, Elise, Loes, Piet en Ineke.

Zie ook