Schoolkorfbal 2023 Groepen 5 & 6

Vrijdagmiddag 21 april was deel 2 van het schoolkorfbaltoernooi 2023, voor de groepen 5 en 6. Er waren weer veel kinderen, veel vrijwilligers, veel doelpunten én even veel regen met onweer.

In de finales waren er 4 verschillende scholen actief. We konden de finale pas spelen na een onderbreking van ongeveer 15 minuten. Er was onweer en een flinke plensbui. Een aantal mensen hield de partytent vast, want het ging echt behoorlijk te keer.

We speelden de finale met de verlichting aan, want het was inmiddels al laat. Gelukkig hebben de kinderen nu meivakantie.

Finale groep 5

De finale ging tussen Montessori BW 1 – De Wissel 1. Uiteindelijk won Montessori BW 1 deze wedstrijd ruim.

Finale bij groep 6

Deze finale was tussen Paulusschool 8 – Jenaplan Wittevrouwen 7. Een zeer spannende wedstrijd die Jenaplan Wittevrouwen 7 vlak voor tijd besliste.

Sportiviteitsbeker

De sportiviteitsprijs was dit toernooi voor De Wissel.

Complimenten

Synergo heeft ook dit jaar weer veel complimenten ontvangen voor de goede organisatie van het gehele toernooi. De tijdelijke onderbreking vanwege de regen en het onweer werd zeer gewaardeerd. Men vond dit ook het enige juiste en goede besluit en op het juiste moment.

Meetrainen

Na het eerste toernooi had Rita al 8 kinderen genoteerd die graag na de meivakantie willen meetrainen. En we verwachten dat er ook nog kinderen gaan bijkomen na dit leuke en sportieve toernooi bij groep 5 & 6.

Dus wij hopen dat na de meivakantie er in elk geval meer dan 10 kinderen gaan meetrainen. En wie weet gaan ze ook lid worden.

Vrijwilligers

Wat een toernooi weer! En wat zouden we toch moeten zonder al die vrijwilligers?! Velden uitleggen, materiaal klaarzetten, pannenkoeken bakken en uitdelen, flyers uitdelen, bar- en keukendiensten, velden opruimen, wedstrijden fluiten, parkeer wachten, extra helpen en omroepen, het gaat allemaal niet vanzelf.

Zonder jullie kunnen wij dit leuke en sportieve evenement niet organiseren! Bedankt!

Helaas moesten we het dit jaar beide toernooien doen zonder Gerrit en Ali.

We sloten de avond af met heerlijke kippensoep van Regien, de kippensoep was op verzoek van de vele vrijwilligers. En voor het eerst in de geschiedenis van het schoolkorfbaltoernooi hadden de vrijwilligers na afloop geen frietjes; alles was op (zo’n 45 kilo!)!

Rond 22.00 uur kwam er dan een eind aan een lange dag schoolkorfbal.

Bedankt iedereen weer voor jullie hulp!

Lizzie, Elise, Loes, Piet en Ineke.

Zie ook