Korfballen bij Synergo?

We vinden het leuk dat je (misschien) bij ons wil korfballen. We hopen dat ook jij dan veel plezier gaat hebben bij onze vereniging. En dat je je snel op je gemak voelt.

Wil je een keer meetrainen? Hartstikke leuk en je bent van harte welkom! We willen dat graag wel van tevoren weten. Meld je daarom aan via de onderstaande gegevens.

Rita Merten is onze nieuwe ledencoördinator. Zij is het eerste aanspreekpunt als je misschien lid wilt worden van Synergo.

Stel haar je vragen, 06 – 24 12 53 77 of via het contact/ interesseformulier.


Hieronder staat (heel veel) informatie over Synergo, het lidmaatschap, wedstrijden en trainingen. Ook is er meer uitleg over kleding/schoenen en vrijwilligerstaken.

Te veel om te lezen?

Dat snappen we! Er gebeurt zoveel in en rondom onze vereniging! Onze nieuwe ledencoördinator Rita kan je hier natuurlijk alles over vertellen!

Snel naar…

Klik op één van de onderwerpen om er direct naartoe te gaan:

Peuter- en kleutergym (2 t/m 5 jaar)Kangoeroes (4 en 5 jaar)
Wedstrijden en trainingenSchoenen
Afmelden voor wedstrijdenLidmaatschap en contributie
Slecht weerLedenadministratie
Vervoer naar uitwedstrijdenOpzeggen lidmaatschap
SpelerskaartenVrijwilligerstaken
Wedstrijdkleding (het tenue)Activiteiten
TrainingskledingNóg meer informatie?

Korfbalgym

Voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar heeft Synergo korfbalgym. Een makkelijke manier voor de peuters en kleuters om goed bewegen te leren. Zoals bukken, springen, stoppen, draaien, bal pakken, rollen, vangen, gooien, klimmen en klauteren.

Kangoeroes

De Kangoeroeklup is voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar. Zij bewegen, doen leuke spelletjes en leren wat korfbal is.

Wedstrijden en trainingen

De Korfbalcommissie deelt nieuwe leden in een team. Alle jeugdteams spelen hun wedstrijd op zaterdag. Sommige seniorenteams spelen op zondag, andere teams spelen op zaterdag of doordeweeks.

Het wedstrijdprogramma staat op de website en zo weet elk team wanneer en waar ze moeten korfballen en hoe laat iedereen aanwezig moet zijn. Bij de uitwedstrijden gaan we naar de tegenstander toe en spelen we op hun veld of plaatselijke sporthallen.

Een korfbalseizoen:

  • Veldseizoen, 1e helft: augustus t/m oktober
  • Zaalseizoen, november t/m maart
  • Veldseizoen, 2e helft: april t/m juni

De thuiswedstrijden spelen we aan de Loevenhoutsedijk; tijdens het veldseizoen op ons eigen kunstgrasveld en tijdens het zaalseizoen in de sporthal.

Wedstrijdsecretariaat

We gaan er vanuit dat je altijd probeert te komen bij de wedstrijden en trainingen. Mocht je een keer echt niet kunnen trainen of spelen (bijvoorbeeld door ziekte of een blessure), dan verwachten we dat je dit zo snel mogelijk meldt (afschrijven heet dit).

Voor een training meld je dat bij je trainer. Voor een wedstrijd regel je dan zelf een vervanger en meld je dit bij het wedstrijdsecretariaat.

Slecht weer

Als het slecht weer is, gaan de wedstrijden en trainingen gewoon door. Blijf dus nooit zomaar weg. Als het echt niet door kan gaan, dan geven de trainer/ coach en/of het wedstrijdsecretariaat het aan je door.

Vervoer naar uitwedstrijden

We vertrekken altijd gezamenlijk naar de uitwedstrijden. Het vervoer vindt plaats met auto’s. Bij de seniorenteams maken de spelers zelf afspraken wie er rijdt.

Spelerskaarten

Voor de wedstrijden heeft elk lid een ‘digitale spelerskaart’; voor het digitale wedstrijdformulier in de KNKV-app. Hierin staan je foto, je naam, je lidnummer en je geboortedatum. Deze gegevens zijn nodig voor de wedstrijden om te controleren of iemand wel mag spelen of bijvoorbeeld niet te oud is voor het jeugdteam.

Wedstrijdkleding (het tenue)

Synergo speelt de wedstrijden in een speciaal Synergo-shirt (rood met blauw) en een zwart rokje/ broekje. Voor de jeugd is er een bruikleen systeem. De Senioren dienen een shirt zelf aan te schaffen.

Draag je als meisje een hoofddoek, gebruik dan wel een sporthoofddoek.

Meer informatie over de Synergo-kledinglijn is hier te vinden

Trainingskleding

Voor de trainingen is het belangrijk om altijd een sportbroek, sport shirt en trainingspak mee te nemen. Vooral met koud weer moet je altijd iets warms bij je hebben. Trainingskleding is voor iedereen te koop via de Synergo-Webshop. Met de kortingscode SYNERGO10 krijg je 10 euro korting op kleding zonder Synergo logo.

Schoenen

Voor de verschillende velden (kunstgras en in een sporthal) zijn er verschillende schoenen nodig. Ideaal is het om een paar kunstgrasschoenen (voor kunstgrasvelden en een paar zaalschoenen (voor de zaalwedstrijden) te hebben. We adviseren voor het veldseizoen kunstgrasschoenen. Deze zijn het veiligst, omdat je daar niet op uitglijdt. Anders kunnen voetbalschoenen ook nog wel. Gewone gymschoenen zijn op het veld (buiten) te glad en daardoor gevaarlijk. Sportschoenen zijn te koop via de Synergo-Webshop. Met de kortingscode SYNERGO10 krijg je 10 euro korting op sportschoenen.

Lidmaatschap en contributie

Iedereen die korfbalt en traint bij Synergo, moet contributie betalen. Je betaalt contributie vanaf de eerste dag van de volgende nieuwe maand na je aanmelding. Bij de inschrijving ontvang je een machtigingsformulier. Er is gezinskorting en U-paskorting.

Ledenadministratie

Om wedstrijden te mogen korfballen moet iedere speler lid van Synergo en aangemeld zijn bij het korfbalverbond. Dit regelt de ledenadministratie. Ook wijzigingen in gegevens, zoals adres, telefoonnummer en e-mailadres, moet je doorgeven aan de ledenadministratie via ledenadministratie@synergo.nl.

Opzeggen lidmaatschap

Ieder lid van Synergo gaat in principe een lidmaatschap aan voor minimaal een seizoen tenzij het echt niet anders kan. Bij het opzeggen van het lidmaatschap geldt een opzegtermijn van drie maanden. Als je opzegt in de maanden april, mei of juni, dan geldt 1 juli als opzegdatum. De opzegtermijn geldt ook als je je lidmaatschap omzet naar een goedkopere contributiecategorie.

Het lidmaatschap opzeggen moet schriftelijk bij de ledenadministratie, via de post of  ledenadministratie@synergo.nl.

Schoolkorfbal2016-bar-klein

Vrijwilligerstaken

Synergo is een vrijwilligersvereniging. We vinden we het belangrijk dat iedereen zijn/ haar steentje bijdraagt. Korfbalervaring is niet nodig!

Wil jij ook jouw kwaliteiten inzetten voor Synergo? Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator Freek.

Elk lid van de vereniging van 18 jaar of ouder en ouders van jeugdleden delen we ongeveer twee of drie keer per jaar in voor een paar uur om de bar te bemensen. Daarnaast delen we spelende leden in de senioren, A- of B-jeugd een enkele keer in om korfbalwedstrijden te fluiten. Uiteraard houden we ook onze eigen kantine en kleedkamers schoon.

Activiteiten

Synergo bestaat niet alleen uit korfbal. Regelmatig zijn er activiteiten. Voor de jeugd zijn dat bijvoorbeeld een speurtocht, Sinterklaas, en thema activiteiten. Synergo kent ook een jaarlijks terugkerend jeugdkamp, een bezoek aan de zaalfinale (NK Korfbal) en een familietoernooi. Ook zijn wij actief in ons sociaal netwerk om als betrokken vereniging ook haar sociaal maatschappelijke rol uit te voeren in de wijk(en).

Nóg meer informatie?