Over Synergo

53853931_963378790535075_5994586937082511360_o

Sinds de fusie tussen Samos en DVS in de zomer van 1996 is de fusievereniging Synergo uitgegroeid tot één van de grotere korfbalverenigingen van Nederland met bijna 400 leden.

Rondom ons veld zijn er veel Utrechtse wijken: Overvecht, Ondiep, Zuilen, Tuindorp, Voordorp en Tuinwijk.

Synergo heeft een open karakter: we nemen nieuwe leden snel op in de vereniging. Synergo is één van de grootste seniorenafdelingen van korfballend Nederland. Voor iedereen is er plek!

Synergo is mijn korfbalclub!

Bij Synergo kun je je ontwikkelen, zijn we betrokken bij elkaar en bij de wijken. Synergo staat voor inclusie: iedereen mag zichzelf zijn, iedereen telt mee en iedereen doet ertoe! Synergo, dat zijn wij! Dat komt ook naar voren in de verenigingsvisie Horizon 2025

1. Sporten

Allereerst bieden we onze leden een plek aan om te sporten! Voor alle leeftijden en doelgroepen. Je beweegt en blijft zo gezond. We investeren in de korfbalontwikkeling van spelers en speelsters en verhoging van het korfbalniveau. Van onze kangoeroes tot ons eerste team.

2. Leren en ontwikkelen

Het gaat bij ons ook om leren en ontwikkelen. We geloven dat leren op lange termijn het allerbelangrijkste is voor onze leden, zelfs nog belangrijker dan ‘winnen’.

Dat geldt natuurlijk als je korfbalt, maar net zo goed voor onze trainers, scheidsrechters, maar ook andere vrijwilligers. En alles wat je bij Synergo leert, kun je ook weer inzetten voor bijvoorbeeld je maatschappelijke carrière (en andersom).

3. Delen en bijdragen

Je kennis delen en bijdragen aan onze vereniging, maar ook aan de samenleving. Dat doe je als trainer, scheidsrechter en bij iedere andere vrijwilligerstaak. En gelukkig gaat dat vaak niet om moeten, maar willen. Ik wil graag wat bijdragen, omdat dat mij ook zelf voldoening geeft. Synergo, dat zijn wij!

4. Verbinden

Synergo wil een plek zijn waar je kunt verbinden. Je sluit hier misschien wel vriendschappen voor het leven en je bent lid van onze grote ‘Synergo-familie’. We willen een club zijn waar iedereen zich thuis voelt en waar altijd wat te doen is. Ook als we niet korfballen.

We voeren als betrokken vereniging ook onze sociaal maatschappelijke rol uit in de wijk(en), Synergo Sociaal. Het Synergo-netwerk heeft als doel om waarde toe te voegen aan de vereniging en de omringende wijken, waarbij bewegen en gezondheid centraal staat.

‘Synergo, en wat doe jij?’

Synergo is een vrijwilligersvereniging. We verwachten ook dat elk lid zijn/ haar steentje bijdraagt. Zonder vrijwilligers kunnen wij niets! We kunnen altijd hulp gebruiken! Trainers/ coaches, scheidsrechters, barbezetting, commissieleden. Of wat hulp bij een activiteit.

Elk lid van de vereniging van 18 jaar of ouder en ouders van jeugdleden delen we in om de bar te bemensen. Dit is ongeveer twee of drie keer per jaar voor een paar uur. We schrijven hiervoor de teams aan om leden zelf in te delen.

Daarnaast delen we spelende leden in de senioren, A- of B-jeugd een enkele keer in om een korfbalwedstrijd te fluiten. Uiteraard houden we ook onze eigen kantine en kleedkamers schoon.

Hoe kun jij jouw kwaliteiten bij onze vereniging inzetten? We horen het graag van je! vrijwilligers@synergo.nl. Korfbalervaring is niet nodig!

Nieuwe accommodatie

Synergo heeft vanaf 2015 intensief samengewerkt met de Gemeente Utrecht voor een nieuwe accommodatie voor Synergo met twee kunstgrasvelden, een nieuwe kantine en sporthal. Synergo heeft nu de beschikking over een supermoderne, mooie, klimaatneutrale, veld- en zaalaccommodatie met een nieuwe kantine. Daar zijn we heel erg trots op!

Gezonde kantine

Synergo vindt het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in het clubhuis gezond is. Dit draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers. Als eerste sportvereniging uit de stad Utrecht kregen wij daarom uit handen van de wethouder van Sport het zilveren certificaat gezonde sportkantine.

Synergo is erkend leerbedrijf

Synergo heeft de erkenning als erkend leerbedrijf van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voor de sector zorg, welzijn en sport.

MBO-studenten (zorg, welzijn en sport) van diverse niveaus zijn welkom voor een stage bij onze vereniging. Synergo kan stagiair(e)s inzetten voor verschillende taken en werkzaamheden binnen de vereniging. Bijvoorbeeld ondersteuning bij het organiseren van jeugdactiviteiten, fluiten op het schoolkorfbaltoernooi en ook assisteren bij clinics/workshops op basisscholen.

Wil je jouw (maatschappelijke) stage-uren bij Synergo inzetten of vind je het leuk om ons een keer te helpen met trainen geven? Laat het ons weten, ineke.hoogewoning@synergo.nl of 06-52504248.

Meer weten?

Meer informatie over Synergo? Lid worden? Neem contact op met Rita Merten, onze nieuwe ledencoördinator, 06 – 24 12 53 77 of nieuweleden@synergo.nl.

Zie ook