Corona-update: We mogen weer korfballen!

25 januari is op de persconferentie bekend gemaakt dat we weer kunnen korfballen! Een hele organisatie op korte dag, aangezien het KNKV ervoor heeft gekozen het programma meteen weer op te starten.

Achter en voor de schermen zijn we sinds dinsdagavond druk aan het regelen dat we aanstaande zaterdag weer zo normaal mogelijk kunnen korfballen. Daarom vragen we jullie om onze berichtgeving af te wachten.

Breedtekorfbal

Breedtekorfbal gaat het weekeinde van 29 januari verder met de competitie, voor zover de tegenstander ook bereid en in de mogelijkheid is de wedstrijd te spelen.

Wij vragen iedereen verstandig om te gaan met de geldende richtlijnen met betrekking tot de hygiëne en quarantaineregels. Heb je klachten, blijf thuis!

De KNKV-regels voor wedstrijden afzeggen zijn heel streng, dus we gaan ervan uit dat iedereen zoveel mogelijk aanwezig is om te korfballen.

Wedstrijdkorfbal

Wedstrijdkorfbal speelt het weekend van 29 januari wedstrijden in de vorm van niet geldende competitiewedstrijden, volgens het oude schema. Ook hier inventariseren we op dit moment of en hoe we de wedstrijden kunnen spelen. Later maakt het KNKV nieuwe poule-indelingen voor een verkorte competitie.

Wederom, wij vragen iedereen verstandig om te gaan met de geldende richtlijnen met betrekking tot de hygiëne en quarantaineregels. Heb je klachten, blijf thuis!

De KNKV-regels voor wedstrijden afzeggen zijn heel streng, dus we gaan ervan uit dat iedereen zoveel mogelijk aanwezig is om te korfballen.

Contactpersonen

  • Wedstrijdzaken senioren: Lotte van Veldhuizen, 06-44186655, wssen@synergo.nl
  • Wedstrijdzaken jeugd: Titia de Vries, 06-20055810, wscd@synergo.nl
  • Algemeen corona: Kevin van der Heide, 030-2496165 (ook whatsapp)

Coronatoegangsbewijs

Iedereen vanaf 18 jaar krijgt bij binnenkomst de vraag om een geldige Coronatoegangsbewijs (QR-code) te laten zien, in combinatie met een ID-bewijs. Denk er dus om dat je je telefoon en ID of rijbewijs bij je hebt.

De kantine

Vanaf zaterdag is de kantine weer geopend. Wel dient iedereen een vaste zitplaats te hebben, wat de capaciteit zeer beperkt maakt. De kantinecommissie werkt op dit moment hard aan een sluitend rooster, maar het zou kunnen dat er nog geen kantinedienst geregeld kan worden, houd hier rekening mee.

Voor aanstaande zaterdag 29 januari geldt in ieder geval de keuken gesloten is en dat je er alleen een drankje en een tosti (o.i.d.) kan bestellen.

Publiek

Publiek is welkom, maar we vragen iedereen hier verstandig mee om te gaan. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Iedereen dient hierbij 1,5 meter afstand te houden van andere personen en een zitplaats is verplicht.

Bij het verplaatsen binnen de accommodatie is het dragen van een mondkapje verplicht en dient iedereen te allen tijde 1,5 meter afstand te houden.

Tot slot

Wij vragen iedereen erop toe te zien dat we op deze manier veilig en volgens de regels weer gesport en gekeken kan worden. Spreek elkaar aan als je denkt dat iets niet volgens de regels is.

Namens coronawerkgroep,
Kevin.

Zie ook