Maatregelen coronavirus bij Synergo vanaf 6 november 2021

Vanaf 6 november 2021 veranderen de coronaregels voor de (binnen)sport. Dat heeft ook gevolgen voor Synergo. Hieronder leggen we uit wat er verandert en waar je op moet letten.

Er is een update van 8 november.

Corona Toegangsbewijs

Om toegang te krijgen tot een sporthal, tribune of sportkantine moet iedereen die 18 jaar of ouder is een Corona Toegangsbewijs (CTB) kunnen laten zien. Voor toegang tot de kantine moet iedereen van 18 jaar en ouder een CTB hebben. Het CTB is een vaccinatie-, test- of herstelbewijs in de vorm van een QR-code. Voor meer informatie: https://coronacheck.nl/nl/.

Voor Synergo betekent dit het volgende

  • Coronacoördinatoren (CoCo’s) controleren de Corona Toegangsbewijzen en identiteitsbewijzen bij de ingang van het gebouw (in het halletje).
  • Iedereen van 18 jaar of ouder laat zijn/haar CTB en identiteitsbewijs zien om toegang tot het gebouw te krijgen. Kun je een geldige QR-code laten zien, dan kun je naar binnen.
  • Eenmaal in het gebouw kun je je dan vrij bewegen tussen de sporthal, tribune, kantine, kleedkamers en toiletten.
  • Personen jonger dan 18 jaar hoeven geen CTB te laten zien.

Let op

  • Download de Corona Check-app of neem je QR-code mee op papier.
  • Neem ook je identiteitsbewijs mee, ook die moeten we controleren. Geen CTB met bijbehorend identiteitsbewijs betekent geen toegang tot het gebouw, dus niet vergeten!
  • Ga je het gebouw uit en daarna weer terug naar binnen? Opnieuw je CTB laten zien!
  • Ouders die hun kind alleen brengen/ophalen bij de sporthal worden verzocht buiten het gebouw te blijven. Dit scheelt veel werk voor de CoCo’s en voorkomt bovendien drukte in de hal. Ouders die de wedstrijd/training als publiek bijwonen kunnen, na controle van hun CTB, op de tribune plaatsnemen (niet in de zaal).

Uitzondering externe vrijwilligers

Volgens de maatregelen van de Rijksoverheid hoeven vrijwilligers in functie (bv. de scheidsrechter of coach) geen CTB te laten zien. Dit geldt alleen voor het moment dat ze ook daadwerkelijk hun functie uitoefenen. Als de scheidsrechter na het fluiten bijvoorbeeld nog een drankje wil halen in de kantine, moet hij wel een CTB laten zien.

Binnen Synergo hebben we een heleboel vrijwilligers, die soms ook nog verschillende taken hebben, en daarnaast ook zelf sporten, publiek zijn of in de kantine wat willen drinken. Dat maakt het moeilijk om te bepalen wanneer iemand wel of niet zijn CTB zou moeten laten zien.

Om het overzicht te bewaren, heeft het bestuur besloten dat alle Synergo-leden en -ouders vanaf 18 jaar altijd hun CTB laten zien, ook als ze een vrijwilligersfunctie uitoefenen. Zo houden we de taak van de CoCo’s overzichtelijk en weten we zeker dat we altijd netjes aan de richtlijnen voldoen.

Het bestuur heeft besloten dat alle Synergo-leden en -ouders vanaf 18 jaar hun CTB laten zien, ook als ze een vrijwilligersfunctie uitoefenen.

Voor externe scheidsrechters en coaches geldt dat hun in principe ook om het CTB wordt gevraagd voor toegang tot het gebouw. Kunnen of willen ze dit niet laten zien, dan mogen ze zonder CTB naar binnen voor het uitvoeren van hun taak. Dit betekent wel dat ze na afloop van hun wedstrijd dan niet naar de kantine of tribune mogen gaan. Willen ze dat wel, dan moeten ze alsnog hun CTB laten zien aan de CoCo.

Synergo dat zijn wij

De nieuwe maatregelen vragen veel van onze vereniging, onze leden en vooral onze vrijwilligers. We willen natuurlijk voorkomen dat we in de problemen komen, maar vooral willen we kunnen blijven sporten. Daarom is het belangrijk dat we ons met z’n allen aan de regels houden. Samen zorgen we ervoor dat we veilig en zonder problemen kunnen korfballen.

Praktisch

De korfbalcommissie inventariseert of het invoeren van deze maatregelen problemen oplevert bij het compleet houden van de teams. Het bestuur onderzoekt hoe we samen kunnen werken met de andere gebruikers van de sporthal en of de gemeente ons kan helpen bij het controleren. Ook aan de indeling van de CoCo’s wordt hard gewerkt.

Kevin neemt de coördinatie hiervan op zich. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. Voor vragen kun je ons altijd benaderen!

Zie ook