Allemaal winnaars bij het schoolkorfbal 2024

OBS De Koekoek 1 (groep 5), OBS De Koekoek 4 (groep 6), De Paulusschool 3 (groep 3) en Jenaplan Wittevrouwen 10 (groep 4) zijn de winnaars van het schoolkorfbaltoernooi 2024. Eigenlijk waren alle deelnemers en vrijwilligers winnaars, want het waren weer 2 hele mooie en leuke toernooivrijdagen!

De sportiviteitsprijs was bij de groepen 5 en 6 voor De Fakkel en bij de groepen 3 en 4 voor OBS De Cirkel.

Groepen 5 en 6: Vrijdag 12 april 2024

De zon scheen uitbundig en iedereen had er in zin in! Dit jaar waren de groepen 5 & 6 als eerste aan de beurt. Sinds de spelregels zijn aangepast bij alle groepen die meedoen aan het schoolkorfbaltoernooi scoren de teams er vrolijk op los.

Tegen de tijd dat de poulerondes voorbij zijn, zie je de spanning bij iedereen groeien. Gaan we door naar de kwartfinale? Binnen voor de televisie in de kantine met de uitslagen en standen en buiten bij de uitslagenvellen op de ruiten is het dan enorm druk. Piet, Elise en Loes proberen zo snel mogelijk te tellen en de teams bekend te maken die doorgaan naar de finalerondes. In de tussentijd reiken Rita en Ineke de sportiviteitsprijs uit. Dit jaar won De Fakkel deze mooie prijs bij groep 5 en 6.

De finale bij groep 5 tussen Jenaplan Wittevrouwen 5 en OBS De Koekoek 1 was spannend. De reguliere stand was 3-3 en uiteindelijk moesten strafworpen de beslissing brengen. OBS De Koekoek ging er uiteindelijk met de felbegeerde gouden beker vandoor. De wedstrijd werd goed begeleid door Arthur. Superfijn dat jij er ook op beide toernooien en trainingen bij was, ondanks je gescheurde kruisband. Wij wensen je de komende periode veel sterkte en een goed herstel en hopen dat je er volgend jaar ook weer bij bent.

De finale bij groep 6 tussen Paulusschool 10 en OBS De Koekoek 4 werd gewonnen door OBS De Koekoek. Dit team, waar ook korfballers in zaten, scoorde makkelijker. Fabian leidde deze wedstrijd prima. OBS De Koekoek nam ook hier vol trots de gouden beker in ontvangst.

Groepen 3 en 4: Vrijdag 19 april 2024

Dit jaar waren er 2 nieuwe scholen; OBS de Cirkel en De Rietendakschool! Beide scholen waren heel enthousiast en wij hopen natuurlijk dat zij volgend jaar weer meedoen. De vakleerkracht van De Rietendakschool had vroeger zelf meegedaan aan ons toernooi. Hij zat destijds op De Fakkel. Hoe leuk is dit? Na jaren weer terug op het schoolkorfbaltoernooi, maar nu als vakleerkracht van De Rietendakschool.

De hele week waren de weersvoorspellingen niet best. Het zou koud en regenachtig worden. In de appgroep met de vakleerkrachten en de contactpersonen konden we snel met elkaar communiceren of het toernooi kon doorgaan of toch niet. Het bleef spannend, maar uiteindelijk zag het er op diverse weer apps redelijk uit.

Het zou droog blijven tussen 15.00 en 20.00 uur. Helaas, zoals wel vaker, zaten ze er echt naast. Gelukkig regende het niet continu en vielen er regelmatig wat buien en was het ook behoorlijk koud. Dit mocht echter de pret niet drukken. Wel was het in de kantine, zeker tijdens de buien, gigantisch druk. Met honderden mensen in de kantine is de kantine ineens niet meer zo groot. We hebben de wedstrijden uiteindelijk allemaal kunnen spelen. OBS De Cirkel kreeg de sportiviteitsprijs. Gefeliciteerd!

De finale bij groep 3 ging dit jaar tussen de Paulusschool 3 en OBS de Koekoek 1 en Noah leidde deze prima. Het was een hele spannende wedstrijd die uiteindelijk nipt werd gewonnen 2-1 door de Paulusschool 3.

De finale bij groep 4 was tussen Jenaplan Wittevrouwen 10 en Paulusschool 10. Fabian leidde deze wedstrijd en het was ook superspannend. Uiteindelijk won hier Jenaplan Wittevrouwen 10 met 4-2.

Trainingen op woensdagen

Op beide woensdagavonden voor de schoolkorfbaltoernooi-dagen was het weer een gekrioel van kinderen, ouders en vrijwilligers van Synergo op ons sportcomplex. In totaal zijn op beide woensdagen ongeveer 300 kinderen komen trainen, wat echt wel een record is! Het schoolkorfbal blijft populair op de scholen en het enthousiasme is groot.

We kwamen samen met alle trainers tot de conclusie om volgend jaar de trainingen te splitsen: één groep van 17.30 tot 18.15 uur en de andere groep van 18.30 tot 19.15 uur. Hiermee maken we de trainingen voor de kinderen veel leuker en effectiever. En dit geldt zeker ook voor onze trainers.

Wij willen alle trainers, en dat zijn er veel, allemaal super bedanken voor jullie inzet. Zonder jullie is het niet mogelijk dit te organiseren! En ook Jacqueline heel erg bedankt voor jouw hulp op deze trainingsavonden.

Lizzie, Elise, Loes, Piet, Koen en Ineke

Zie ook