S6 wint: ‘Het kan in Almere’

De afgelopen twee weken was het weer heel gezellig met de spelers van het 6e. De dames en heren uit de flevopolder van Exakwa kwamen naar Utrecht, terwijl we die van EKVA een week later hebben opgezocht.

Daarnaast zijn we weer druk doende geweest met van alles en nog wat. Een kort verslag.

Zaterdag 12 mei

Na dagen van voorbereiding door Lotte, zodat elk team (S6-10) weer compleet is, begon vorige week zaterdag al goed. De ploegen van Jeffrey (C2), Casper (B1), Sander S. en Lotte (A2) stegen boven zichzelf uit en wonnen allemaal. Er werd nog een wedstrijdje gefloten van het 7e (Sander S.) en kwamen Ingrid en Lotte in actie bij het 5e tegen Unitas (10-9 winst!).

Erg leuk allemaal, maar leven op een roze wolk hou je niet een hele dag vol. Soms moet je er even vanaf stappen en een wedstrijd korfballen. Exakwa zorgt er dan even voor dat je je 70 minuten voor nop inspant (9-11). Maar het is zoals alle eerdere wedstrijden op het veld, het zure van die appel compenseren we gewoon. We gaan lekker eten en spelletjes doen!

Na de soep van het huis wordt er een grotere strijd gevoerd tussen kabouters en saboteurs (of tussen Lotte en de 7 dwergen). Casper sloopt het karretje van Xander, Jari graaft als een chef en Eva gaat er met het goud vandoor. En voor je het weet ziet iedereen aan je dat het tijd is om naar huis te gaan.

Woensdag 16 mei

Woensdag, de trainingsavond stond in het teken van het trucje van Brahim (een verdwijntruc, maar als het met bier is dan heb ik hem al wel vaker gezien). Blijkbaar had het ook effect op de tijd want voor men het wist was het al weer 03:00 uur geweest. De dagen worden dan ook steeds langer.

Zaterdag 19 mei

Die lange dagen geldt voor de zaterdag vooral wanneer je ’s morgens al moet aantreden in Almere, vlak na een pupillenwedstrijd. Met nog wat slaperige ogen kijken we om ons heen. Sander Ho. probeert ons te inspireren met de tekst ‘Het kan in Almere’, die met grote letters op een reclamebord staat.

Jeffrey denkt terug aan al die feestjes bij EKVA, met mooie dames en dronken Engelsen. Tja, dat het kan in Almere, dat kon hij zich wel herinneren! Maar of het ook mogelijk zou zijn om te winnen? Casper is mee met het 5e, stel dat we winnen, hebben we hem wel even tuk.

De eerste helft was niet anders dan anders; kan beter, weinig doelpunten, blijf slim spelen en nog wat loze kreten die je nog totaal geen beeld geven van hoe het ging. Een 4-5 achterstand zegt meer. De tweede helft was beter, niet meer doelpunten, maar wel weinig fouten en langere aanvallen. Voor EKVA geen kansen om uit te lopen. Als het aan het 6e had gelegen was het eerste punt van het veldseizoen een feit geweest. Ware het niet dat onze inval-Wendy (S7) zo eigenwijs is om de 8-7 te maken, winst voor Synergo 6!?

Wat nu? We hadden geen idee meer wat we moesten denken, het leek er zowaar even op dat alles wat de basis was van onze gezelligheid onder onze voeten is verdwenen. Geen troostende woorden. Geen gezeik over wat had gemoeten. Een leegte, een zwart gat, het onwennige gevoel van winnen.

Gelukkig hoefden we niet heel lang te gaan zitten feesten. Het korfbal was nog niet afgelopen, dus de focus kon op de volgende wedstrijd. Eva, Lotte, Ingrid, Wendy, Sander Ha., Xander en Sander Ho. reden door naar Arnhem om daar aangevuld te worden door de rest van het 7e. Hier werd een breedtekorfbalwedstrijd van hoog niveau gespeeld, ondanks dat werd er toch verloren. Het zou die avond dan ook weer lang gezellig blijven in de kantine.

Sander S.

PS. Casper wist ook met het 5e niet te winnen (4-6). Dames, wanneer je Casper ziet, troost of spreek hem bemoedigende woorden toe, dat zal hem goed doen!

 

Zie ook:

Verlies voor S6 met 9-5, o nee, 8-5! 
Nog steeds geen veldpunten voor S6
Met maar zes doelpunten tegen… win je niet…
S6 in thriller naast Midlandia
Strijdplan Synergo 6 werkt!
Winstbedoelingen S6 tegen Exakwa
Scorejournalistiek bij S6: ‘echte onzin’
Na verlies toch nog winst voor S6
Synergo 6 verliest nipt met 7 punten
Synergo 6 kwam te kort
Punten voor S6
Synergo 6 gooit het balletje achterom
Synergo 6 – Corvers 2
Bang voor Synergo 6?
Waterballet op zompig modderveld voor S6
Bankzitten bij S6
Synergo 6 in twee minuten
Een mooie dag voor S6 om te winnen
Synergo is te lief
Onterecht verlies van Synergo 6
Verlies voor debuterend Synergo 6