Met maar zes doelpunten tegen…win je niet…

Het is al een tijdje geleden dat er een verslag van Synergo 6 op de site is verschenen. Het laatste verslag is van de wedstrijd op 25 februari (gelijkspel tegen Midlandia).

In de tussentijd hebben we de laatste zaalwedstrijd dik verloren van EKVA 4 (een veel betere tegenstander en de terechte kampioen in onze poule) en een nuttige, maar wel verloren oefenwedstrijd gespeeld tegen Victum/IGCN 5. Ook de eerste veldwedstrijd hebben we, ondanks goed spel in de eerste helft, verloren van Fiducia 4. Op zich geen schande, want Fiducia zou bovenaan gestaan hebben als ze geen punten in mindering hadden gehad in verband met het niet leveren van scheidsrechters… Synergo 6 staat nog altijd puntloos onderaan.

Hoog tijd dus voor een verslag (en de eerste punten)! Gezien de thuiswedstrijd, die  in de laatste minuut jammerlijk verloren ging, zagen we kansen om dit weekend punten te pakken. Helaas kan ik nu melden dat dit niet gelukt is en dat de wedstrijd zeker niet om over naar huis te schrijven was. Daarmee zou ik natuurlijk dit verslag alweer kunnen beëindigingen, ware het niet dat er elke week uitgebreid statistieken worden bijgehouden. Dit keer hadden Femke en Tom de eer om in de kou deze statistieken bij te houden (bedankt hiervoor en voor het reserve zijn!).

De eerste helft

Met in het aanvalsvak Casper, Jeffrey, Ingrid en Wendy (bedankt voor het invallen!) en in de verdediging Sander, Xander, Eva en Lotte begonnen we de wedstrijd. Het duur de bijna 9 minuten voor Casper het eerste doelpunt wist te noteren. RDZ antwoordde bijna direct met de 1-1. Vervolgens duurde het 10 minuten voordat RDZ de 2-1 scoorde en  in de 21e minuut met 3-1 voorkwam. Dit was tevens de ruststand. Dit maakt al duidelijk dat het bepaald geen doelpuntrijke wedstrijd was. We hadden duidelijk moeite om kansen te creëren en uitgespeelde kansen wisten we vakkundig om zeep te helpen. Als positief punt zouden we kunnen noteren dat het niet slecht is om er maar drie tegen te krijgen…

Na de rust

Ondanks het praatje van Sander en de thee in de rust bracht de tweede helft weinig verandering. Na een doelpuntloze periode van in totaal 25 minuten schoot Jeffrey in de 9e minuut de 3-2 binnen. RDZ antwoordde onmiddellijk met de 4-2.  RDZ liep vervolgens in relatief korte tijd uit tot 6-2. Maar met nog 13 minuten te gaan gaven we de moed nog niet op. Vermakelijk was de ongelooflijke frustratie van een dame van RDZ. Zij meende hardop te moeten vertellen wat haar teamgenoten zouden moeten doen. Dat maakt het voor de verdediging wel een stuk eenvoudiger. Zo hield de verdediging het goed dicht en scoorden achtereenvolgens Jeffrey, Ingrid (1e competitiedoelpunt voor het 6e dit seizoen!) en Sander, zodat de stand 6-5 werd. Deze eindsprint was te laat om nog met punten naar huis te gaan. Nu verdien je het natuurlijk niet om te winnen als je maar 5 doelpunten weet te scoren, maar ja ditzelfde geldt eigenlijk ook als je er maar 6 weet te scoren…

Statistieken

Voor de statistiekliefhebbers onder de lezers: het 1e aanvalsvak heeft in totaal 45minuten aangevallen, 49 kansen gecreëerd, 4 doelpunten gescoord en 4 tegendoelpunten geïncasseerd. Het 1e verdedigingsvak heeft in totaal 25minuten aangevallen, 37 kansen gecreëerd, slechts één doelpunt gescoord en twee doelpunten tegen gekregen. Dit geeft een gemiddelde voor Synergo 6 van 1 doelpunt op 17,2 kansen. RDZ zet daar een gemiddelde van 1 doelpunt op 15,8 kansen tegenover. Een terechte winnaar in dit opzicht dus!

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Nova 3 op het  programma. Laten we de statistieken achter ons laten en er gewoon voor zorgen dat dan we meer scoren dan onze tegenstander!