Synergo 6 kwam te kort

Terwijl een groot deel van Nederland zich gereed maakte voor pakjesavond, speelde S6 een wedstrijd in Kamerik.  SDO 4 had nog geen punten behaald in de zaalcompetitie. Dat bood dus perspectief. De winst van vorige week smaakt naar meer.

SDO is het oude cluppie van Suzanne, maar zij moest ’s middags werken en kon pas laat aanwezig zijn. Ze begon dus samen met Jeffrey op de reservebank. Ook Jari en Lotte konden ons slechts vanaf de kant steunen, zij zijn helaas allebei geblesseerd. Heel fijn was het dat Renske een extra wedstrijd wilde spelen en Nomi haar eigen wedstrijd wilde opofferen zodat we toch met voldoende spelers aan deze spannende wedstrijd konden beginnen. Nomi en Renske, heel erg bedankt!

Flitsend

Het vak met Sander S., Xander, Nomi en Eva begon in de aanval en ging flitsend van start; na 5 minuten speeltijd stonden we via afstandschoten van beide heren 0-2 voor.  Nu was het vak met Sander Ha., Casper, Sjaane en Renske aan de beurt om deze lijn door te zetten. Dit was echter van korte duur, de goedfluitende scheids liet weinig toe en zo kwam SDO via 2 effectieve vrije ballen makkelijk weer tot de 2-2.

Tot de rust ging het gelijk op en werd er om beurten gescoord en zo gingen we met een ruststand van 6-5 de kleedkamer in. Het was duidelijk dat SDO het ons zeker niet gemakkelijk ging maken maar winst moest toch mogelijk zijn.  Na de rust bleek echter niets minder waar, waar SDO sterker uit de kleedkamer kwam bleef Synergo achter. Het scoren bleek lastig en het hoge tempo van de eerste helft konden we niet volhouden. Jeffrey kwam er in voor Casper en Nomi ging door haar enkel waardoor ook Suzanne nog even inviel. Maar helaas kon het tij niet meer gekeerd worden. Met een eindstand van 9-13 was de winst duidelijk voor de oranje-groene ploeg.

Strafworpen

Een saillant detail is wel dat Xander vooraf in de vakbespreking aangaf de strafworpen wel te willen nemen. Hij had er immers maar twee nodig voor de eerste plek in de top 100%. Met zijn score konden we hem dat natuurlijk niet weigeren. We moesten dus in ons vak twee stippen zien te regelen. Met wat schwalbes moest dat toch lukken? Echter, bleken de schwalbes in het geheel niet nodig te zijn. Dame van ondergetekende gaf zonder problemen de twee benodigde stippen weg welke uiteraard werden verzilverd door Xander.

Komende wedstrijd

Volgende week spelen we tegen Thor 2 in Harmelen. Thor 2 won in de voorbereiding op de zaal met ruime cijfers van Synergo 2… Tegen de betere ploegen spelen we onze beste wedstrijden dus we zijn benieuwd wat deze wedstrijd ons gaat brengen.