Verslag S7: ‘Out with a bang’

Afgelopen weekend was de wedstrijd tussen Oost Arnhem 5 en Synergo 7. In de zaal mochten we ook al tegen deze tegenstander spelen, wat twee zeer ruime nederlagen opleverde (thuis 24-10 en uit 24-6).

Bij een overwinning (wat gezien de eerdere uitslagen in de poule als vanuit de zaal, niet onmogelijk was) zou Oost Arnhem ongeslagen kampioen worden. Zelfs voor het eerste fluitje was er al sprake van een jubelstemming op de bank bij Oost Arnhem. Er werd zelfs al gemijmerd over een ruime overwinning, waarbij ieder teamlid zou gaan scoren.

Beng!

OA begon voortvarend, maar onze verdediging begon heel sterk. Bij onze eerste aanval besloot Tom dat hij zin had om de tegenstanders boos te maken. Hij schoot zijn eerste schot er meteen in. 1e beng van de dag voor Oost Arnhem.

Oost Arnhem schakelde bij en liep gaande weg de 1e helft uit naar een 4-1 voorsprong. Zij hadden echter niet gerekend op de veerkracht die S7 met een handvol invallers tentoonspreidde (misschien dat de hoofdsponsor interesse heeft S7 volgend seizoen te sponsoren?). Met afwisselend aanvalsspel, een hoop inzet en energie kwamen we terug tot 4-4. 2e beng! Dit was ook de stand bij rust.

Lachende gezichten bij Synergo tijdens de rust, waar er bij Oost Arnhem toch enige vertwijfeling op de gezichten te zien was.

De tweede helft kwam het kwaliteitsverschil toch in de score tot uiting. Gestaag liep Oost Arnhem uit naar een verdiende 15-10 overwinning, waar ze in ieder geval wel hard voor hebben moeten werken. De conclusie was dat je op basis van inzet zelfs de veel sterkere teams tegenstand kan geven, en met een beetje geluk zelfs kan winnen!

Na-beng

Afgelopen zaterdag was mijn laatste wedstrijd in Synergo-shirt. Ik heb lang getwijfeld over de beste wijze om met een big bang (= grote beng) afscheid te nemen. Hoe kan dit beter dan een eervolle vermelding in de moeder aller competities, de strafworpencompetitie!? Aangezien al onze vaste strafworpnemers geblesseerd, op vakantie of bang waren, heb ik mijn eerste strafworp van dit gehele seizoen genomen. Hoe kun je voor een betere BENG zorgen dan die bewust te missen? Heb ik in ieder geval mijn eervolle vermelding binnen…!