Scorejournalistiek bij S6: ‘echte onzin’

We kunnen er als Synergo 6 niet omheen: het seizoen is niet altijd even florissant te noemen. En als je dan in het nieuwe jaar direct tegen de twee beste ploegen uit de poule mag aantreden is het bedrijven van enige scorejournalistiek noodzakelijk om de verloren wedstrijden in het juiste perspectief te vatten. Al blijft het resultaat twee keer nul punten.

Al voor het avondprogramma, dat op 7 januari bij EKVA 4 zou starten, was enige voorbereiding noodzakelijk. Der Hofmeister was met een der talenten het korfbalvirus aan het verspreiden bij de tantes in Marokko. Casper zou aantreden bij de B1-slag om Houten en de gezondheid van Suzanne keerde haar de rug toe. Jari was ook nog steeds niet hersteld en dus werden we ondersteund door Bram, Frank, Lizet en Wendy.
 

  EKVA 4 vs Synergo 6
Plaats 1   7
Doelpunten voor (gem) 21,4   10,8
Doelpunten tegen (gem) 9,8     15,3
       

Andere uitslagen: Exakwa 4 (5-21), Midlandia (12-27) en SDO (6-20)

Op voorhand wisten we dat de statistieken niet echt in ons voordeel waren. En met het advies van S5 om thuis te blijven (ze wisten op het veld met 10-23 ook geen potten te breken), konden we achteraf gezien het beste maar beginnen zonder enige voorkennis. Toch hebben we de eerste minuten met enige bravoure gespeeld, 2-2. Daarna vergaten we echter nog enig korfbal tegenover het met gemak spelende EKVA te zetten en was het voor we het wisten rust met een stand van 3-14.

Rust

Enige wijze woorden van Frank hebben er toe geleid dat we strijdbaar de tweede helft in doken. Waar EKVA meer moeite moest doen om kansen te creëren en daardoor minder doeltreffend was in de afronding, kon Synergo juist profiteren van de inzakkende verdediging. Ondanks dat wisten we het gat niet kleiner te maken maar konden we wel tevreden zijn over de tweede helft (8-11), eindstand 11-25.

De Corvers 2

Ook in dit weekend was het zoals Sander het mooi verwoorde “chaos”. Werk aan de winkel voor de coach om van deze chaos toch een strijdbaar team te maken. Van de heren waren Jeffrey en Casper weer van de partij, maar Xander was in de wedstrijd tegen EKVA gevloerd en nu niet inzetbaar. Bij de dames was alleen Lotte nog over en dus kon het spreekwoordelijke blik reserves open om het team te versterken. Anne, Judith, Femke en Nomi maakten deze ‘chaos’ compleet.

  Corvers 2 vs Synergo 6
Plaats 2   7
Doelpunten voor (gem) 16,7   10,9
Doelpunten tegen (gem) 12,0   16,7
       

Andere uitslagen: Synergo 6 (7-17), Exakwa 4 (10-18), Midlandia (12-18) en SDO (13-19)

Het verschil op papier is duidelijk. Alleen maar redenen om er volle bak in te gaan. De eerste helft is duidelijk nog een beetje zoeken, maar ondanks dat weten we redelijk bij te blijven. De Corvers weet echter toch een klein gat te slaan, rust 7-9. Rust, ook tijd voor ordening. Net wat er nodig is bij dit toch wat onwennige gelegenheidsteam. En zie daar binnen de kortste keren staat het 11-11 en laten we alle statistieken even voor wat ze zijn, het is immers onzin.

Echter

Halverwege de tweede helft kunnen we echter niet doorzetten. Beide teams laten het scoren afweten. De Corvers weet echter na deze adempauze de concentratie te hervinden. Synergo kan zich niet meer herstellen en wanneer het gat eenmaal geslagen is, kunnen de verse invallers het zelfs niet meer dichten. Eindstand 13-16.

Het vervolg

De komende weken zullen moeten bewijzen dat we niet onderaan thuishoren in de wedstrijdklasse. Midlandia en Exakwa staan twee punten boven ons en dus is winst niet meer dan noodzakelijk.

Sander S. 

 

Zie ook:

Na verlies toch nog winst voor S6
Synergo 6 verliest nipt met 7 punten
Synergo 6 kwam te kort
Punten voor S6
Synergo 6 gooit het balletje achterom
Synergo 6 – Corvers 2
Bang voor Synergo 6?
Waterballet op zompig modderveld voor S6
Bankzitten bij S6
Synergo 6 in twee minuten
Een mooie dag voor S6 om te winnen
Synergo is te lief
Onterecht verlies van Synergo 6
Verlies voor debuterend Synergo 6