De laatste wedstrijd van S6

Aan mij de eer om het laatste wedstrijdverslag van Synergo 6 van dit seizoen te schrijven, 11 schrijvers van 22 verslagen gingen mij voor. Na elke wedstrijd hielden onze razende reporters jullie op de hoogte van het wel en wee maar vooral de wedstrijden van het 6e.

s6-waterballetIn de laatste wedstrijd mochten wij ten strijde trekken tegen de kampioenen van Telstar. Uit hadden wij de twijfelachtige eer om de laatste wedstrijd op hun waterige knollenveld te spelen, de return werd gespeeld op ons eigen zonnige kunstgrasveld. In het voorprogramma van het 5e en het 1e met ons eigen publiek. Ingrid en Jeffrey mochten het 4e versterken, Suzanne is geblesseerd, Jari moest werken en Sjaane had een bruiloft. Dus stonden Yvonne en Kim in de basis! Yvonne en Kim, heel erg bedankt!

Doelstellingen

In een uitgebreide voorbespreking werden de doelen voor deze wedstrijd vastgesteld. Winst zou lastig zijn maar we moesten eruit halen wat er in zat. Coach Sander stelde het eerste doel: 10 doelpunten voor ons! Voor hen die onze verslagen lezen is meteen duidelijk dat dit in veldwedstrijden een behoorlijke opgave voor ons is. Voor de kenners van het 6e een net zo grote opgave was doel 2, ingebracht door het team: Eva scoort een doorloopbal (teamgenootjes bedankt!). Daarna volgden meerdere haalbare, maar vooral minder haalbare doelen welke ik jullie zal besparen.

Het begin

De wedstrijd begon met Casper, Sander Ha., Yvonne en Kim in de aanval, maar zij kwamen helaas niet tot scoren. Na 8 minuten was het de beurt aan de 2e aanval met Xander, Sander S., Lotte en Eva. Er stond een aangeef, ik zette aan, maakte een schijnbeweging en passeerde mijn dame, kreeg de bal en gooide… deze naar Lotte. Zojuist weggetrokken onder de korf zette zij koelbloedig deze korte kans om in een doelpunt. 2-1.

De wedstrijd ging verder en waar Telstar makkelijk scoorde, hadden wij er veel moeite mee. En toen wist ik wederom mijn dame te passeren, de bal keurig in mijn handen, een doorloopbal… mis… Vlak voor rust scoorde Sander Ha. via een afstandschot de 2-8. Telstar wist de rustand op 2-9 te brengen.

Scherper

Na de rust kwam S6 scherp uit de kleedkamer, in de 1e minuut van de 2e helft scoorde Sander Ha. wederom een afstandschot, de 3-9. Spoedig gevolgd met de 4-9 door Xander (eveneens een afstandschot). Daarna wist Synergo 29 minuten niet te scoren waardoor Telstar verder uit kon lopen naar 4-14.  Marieke kwam erin voor Lotte om haar even wat rust te gunnen voor ze weer in de wedstrijd van het 5e mocht starten. Marieke, heel erg bedankt!

Eindelijk

En daar, na 67 minuten spelen, was hij daar dan toch eindelijk. Ik wist dit keer, naast mijn dame voorbij te lopen óók de doorloopbal te scoren! Tenminste 1 doel behaald deze wedstrijd. Kennelijk gaf dit vleugels want nog geen minuut later scoorde ik een afstandschot. 6-14. Zoals in de hele wedstrijd had Telstar het laatste woord: eindstand 6-15.

Geen derde helft

Gezellig wat drinken en nakletsen waar het 6e om bekend staat, zat er dit keer niet in. Sander S. floot het 5e waarin Lotte speelde. Sander Ha. en Eva maakten zich op de bank op voor de 2e helft van deze wedstrijd. Casper vertrok met zijn B-tjes om de punten bij Koveni op te halen en Xander voorzag het publiek van drankjes tijdens zijn kantinedienst. ’s Avonds trof een groot gedeelte elkaar weer bij het feest waar wij tot onze grote verbazing naast de prijs voor gezelligste team grepen. Nu ja… dan zit er nog maar één ding op… het volgende uitje plannen!!