Ambities, trots en delen

Mamoun vond het tijd om weer eens een berichtje “Van de Voorzitter” te schrijven: ‘Ik ga het niet hebben over energiekosten, inflatie, oorlog en andere lastige zaken die de wereld bezig houden. Ik besef natuurlijk dat ik dat nu toch al een beetje gedaan heb… Met jullie permissie heb ik het over korfbalzaken van Synergo. Want ook korfbal maakt het leven leuk’.

‘Afgelopen herfstachtige zaterdag was ik op het veld en ik bedacht me dat het alweer een jaar geleden is dat het allemaal zo anders was. Dat we vorig jaar vanwege het coronavirus weinig meer mochten. Die epidemie zorgde ervoor dat het korfbal eerst op een laag pitje stond, vervolgens in een andere vorm plaatsvond en zelfs even stopte.

Wat is het dan fijn dat we nu weer lekker aan het korfballen zijn en dat het verenigingsleven weer plaatsvindt. We kunnen onze sport en passie uitvoeren en de vereniging draait. Toeschouwers, waaronder veel ouders van jeugdleden, staan onder het genot van een kopje koffie weer aan de zijlijn en zien leuke korfbalwedstrijden.

Het seizoen

Na een mooi lustrumweekeinde met feest tot in de late uurtjes en met vele oude bekenden, is in augustus het nieuwe seizoen begonnen. Ondertussen zijn we alweer 4 speelrondes verder en de teams behalen resultaten, zowel in punten/ competitie als in leerdoelen. Met daarbij uiteraard het plezier in het korfbalspelletje en samenwerken en ontwikkelen.

Een onderdeel daarvan is dat dit de tijd lijkt om met onze selectieteams volgende stappen te zetten. Om naar een hoger plan te gaan en waarbij we onze ambities als vereniging mógen en dúrven uitspreken. Dit gaat samen met het plezier en de recreatie, iets dat we zeker niet uit het oog willen verliezen!

Visies

We willen waakzaam zijn blijven en alvast nadenken over later. Tijdens de commissie-avond eind augustus kwamen de commissies bij elkaar om de plannen met elkaar te bespreken.

De komende tijd vinden we het ook van belang om bepaalde visies te herijken, zoals bijvoorbeeld Synergo’s visie op korfbal. Het is goed om onze visie(s) voor iedereen weer uit te spreken en scherp te krijgen. Zodat we allemaal weer weten hoe het ook alweer zit en allemaal dezelfde richting op blijven gaan. Eén van de acties hiervoor is natuurlijk om met elkaar in gesprek te blijven. Het bestuur en commissies zijn hiervoor met de eerste voorbereidingen bezig.

Meer

Om onze ambities waar te maken en te kunnen uitvoeren zijn voldoende vrijwilligers een voorwaarde. Vrijwilligers die met hun enthousiasme en vele werk, soms meestal achter de schermen, onze vereniging dragen.

Hierbij wil ik graag één team specifiek benoemen; de scheidsrechterscommissie. Elke week moeten we alle wedstrijden voorzien van een scheidsrechter en dat blijft een hele grote uitdaging. Sebastiaan, Maaike, Jari en Sijmen zijn elk weekeinde tot vrijdagavond laat bezig dat jouw wedstrijd een scheidsrechter heeft en dus kan doorgaan. Ik heb respect voor hoe de scheidsrechterscommissie en de scheidsrechters dit doen!

Deze week is de Week van de scheidsrechter en jullie weten van me dat als het aan mij ligt, het elke week de Week van de scheidsrechter is. Want ook deze vrijwilligers verdienen constant aandacht.

Ik wil jullie meegeven om goed te zorgen voor onze scheidsrechters, als persoon, als team en als vereniging. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd, het is een cliché. En zoals het gaat met een cliché, hij klopt wel.

Trots

Als we het hebben over ambities, dan vind ik het erg leuk dat Hans en Myka vanaf de zaal samen een scheidsrechtersduo op topniveau vormen! Daar ben ik samen met Synergo echt trots op!

Inclusie

Zoals ik tijdens de start van mijn voorzitterschap heb verteld, vind ik inclusie heel belangrijk. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor leeftijd. Met trots zie ik de activiteiten voor het GoldenSports-uurtje van De Derde Helft voor 55+’ers.

Hulde aan de commissie Synergo sociaal en de vrijwilligers die ervoor zorgen dat we deze sporters bereiken om naar het veld komen. En dat ze elke week hun enthousiasme en plezier overdragen. Dit is ook Synergo, want dat zijn wij!

Delen

Ik ben groot voorstander dat commissies hun successen meer delen. Naast meer begrip levert het op dat we laten zien wat we allemaal doen als vereniging. Leden weten wat er speelt en het geeft trots dat je lid bent van een vereniging waar er zoveel gebeurt!

Delen van informatie zorgt er ook voor dat je de medeverantwoordelijkheid met elkaar kunt delen. Zodat we samen de uitdagingen kunnen aangaan als vereniging.
Een mooi voorbeeld van een groep vrijwilligers die laat zien wat ze doen vind ik Synergo Inside. Hoewel, eigenlijk hóór je meer wat de groep doet. Ik geniet van het enthousiasme van hun podcasts. Het is een podium door en met de leden en er komen veel mooie verhalen uit voort.

Vooruitkijken

Natuurlijk is het ook een moment om vooruit te kijken, zoals voor onze accommodatie. Synergo is in overleg met de gemeente Utrecht voor extra trainingsruimte. Op het veld nu het voetbalkunstgras niet meer permanent wordt gebruikt. Voor in de zaal zijn er gesprekken over een opblaashal op het terrein vanwege een gebrek aan zaalruimte in de stad.

We willen uiteraard dat de acties in verhouding zijn met onze (mogelijke) groei als vereniging. We houden de leden uiteraard op de hoogte en betrekken jullie erbij.
Dit geldt ook bij het zoeken naar oplossingen van de warmte in de kantine. Met name overdag is het er erg warm. Een werkgroep met deskundige personen is bezig om het binnenklimaat te kunnen verbeteren.

Winter

De komende tijd komt de winterperiode eraan. Niemand kan in de toekomst kijken en we weten niet wat ons nog allemaal te wachten staat. We moeten waakzaam zijn en blijven, elkaar in de gaten houden en onze verantwoordelijkheid blijven nemen. Ik wens iedereen daarom veel (korfbal)plezier en bovenal: laten we gezond blijven!’

Mamoun.

Zie ook