De Derde Helft – bewegen voor 55+ bij Ondiep tv

‘Op onze leeftijd kunnen we toch nog mee doen!. We zijn nog steeds in beweging!’, aldus Wil van 82 jaar. Ze is 1.86 meter en heet heel treffend ‘de Grote’ van haar achternaam, en dat is handig, want we hebben ondertussen maar liefst 3 dames van 55+ die Wil heten en die elke donderdagmorgen komen meebewegen bij het GoldenSports-uurtje bij De Derde Helft.

Sinds 14 mei zijn elke week zo’n veertien 55 plussers uit de wijken op ons veld een uur lang in beweging. Warming-up, stabiliteitsoefeningen, lenigheid en sport en spel zijn de vier vaste onderdelen die we doen. En wat een gezelligheid, lachen en lol hebben we met elkaar! Synergo gebruikt voor het beweeguurtje voor 55+ het mooie concept van GoldenSports.

Overigens is Wil niet de oudste deelnemer. Bart is onze ‘oude wijze’, met 92 jaar. Hij won vorige week nog het potje bowls.

Wie denkt dat bewegen weinig inhoudt als je wat ouder bent, nodigen we uit om is mee te doen: op handen en voeten, tennis, volleybal, hardlopen, planken, wij zijn van alle markten thuis! Ineke, George, Joost, Bas, André en Anne doen ook regelmatig mee.

Ondiep tv

Bert van Lienden van ondiep TV maakte twee weken geleden een reportage met collega Arturo. En wat een goede indruk geeft dat van deze eerste activiteit op ons veld die valt binnen Synergo sociaal – actief in wijk en stad.

Ook meedoen?

Er is altijd plek voor meer mensen, dus ben je 55+ of denk je dat dit iets is voor een van je ouders of opa of oma? Kom donderdag 10.00 uur naar het veld. Het gaat altijd door!

Zie ook