Synergo selectie geeft vol gas

Afgelopen weken was er radiostilte over het resultaat van de wedstrijden, dat is nu afgelopen! Na een moeizame start waarbij S2 zichzelf nog aan het vinden was. Hebben zij nu 2 van de 4 wedstrijden gewonnen. S1 draait tot nu toe nog een foutloos seizoen, maar ze hebben wel gespeeld tegen de onderste 4 teams uit de poule. Dus moeten ze zorgvuldig blijven spelen om de punten niet weg te geven.

Synergo 2

Synergo 2 wist zaterdag waar het om ging, HKC en zij hadden allebei pas 1 wedstrijd gewonnen. Eenmaal begonnen was het een spannende strijd waarbij snel gescoord werd door beide kanten. HKC leek het voortouw te pakken met een 0-2 voorsprong, maar Synergo wist gelijk weer mee te doen en maakte het gelijk bij 3-3. Vanaf hier werd er om en om gescoord. Beide ploegen waren gelijk aan elkaar.

Met de rust keek Synergo zelfs tegen een kleine achterstand van 9-10. Gelukkig wisten ze het tij in de tweede helft te keren! Nog even leek HKC mee te doen, maar vanaf de 12-12 kon Synergo er overheen. Door heerlijk samenspel van Appie en Olmo wist Olmo een mooie doorloopbal er in te leggen 13-12. En door een reeks van 5 onderbroken goals wisten ze de voorsprong te pakken. HKC wist er hierna nog 3 in te leggen, maar doordat Synergo mee wist te scoren was er geen twijfel meer. Met een eindstand van 19-15 waren de punten binnen!

Synergo 1

Synergo 1 moest tegen ZKC, zij stonden nog puntloos onderaan, ondanks de score was het duidelijk dat ze zich niet van het veld wilden laten vegen. ZKC startte met een snel aanvalsspel en was fysiek in de korfzone. Ze wisten door dit spel lange tijd mee te doen in de wedstrijd. Ondanks een snelle start van 2-0 voor Synergo wisten ze geleidelijk terug te komen tot 4-4 en dit vast te houden tot de 6-6. Hierna was het klaar en gaf Synergo gas. Zo wist Synergo door goals van Sjoukje, Jesse, Pierce en Charlotte uit te lopen naar 12-8 voor rust.

Na de rust wist Synergo wat ze moesten doen en uitvoeren. ZKC daarentegen kwam na de pauze onrustig het veld in en was met bezig elkaar, de scheidsrechter en de tegenstander (ons). Dit gaf Synergo mooi de tijd om rustig uit te lopen. Door goed reboundwerk en keurige schoten liep Synergo met gemak uit naar 18-8. ZKC wist uiteindelijk ook nog mee te scoren in de tweede helft, maar de wedstrijd was al vergeven. Met nog een enkele goals erbij voor beide teams kwam de eindstand uit op 20-11. Synergo 1 mag zich nu gaan opmaken voor de bovenste teams uit de poule, met hopelijk net zulke uitslagen als in het eerste kwart van de competitie.

Volgende week

Volgende week weer een tegenstander, geen onbekende voor Synergo, Nova uit Bilthoven. We spelen in Bilthoven, wat makkelijk te doen is als je wilt komen kijken. Synergo 2 begint om 14:00 uur, gevolgd door Synergo 1 om 15:30 uur. En natuurlijk een nieuw verslag daarna, deze keer door de ogen van Ilse!