Selectie vocht voor de punten in de Bilt

Afgelopen zaterdag stond de streekderby tegen NOVA op het programma voor zowel Synergo 1 als Synergo 2. Waar de inhaalrace van Synergo 2 helaas te laat kwam, ging Synergo 1 wel met de punten naar huis.

Synergo 2

Synergo 2 startte met een gelijkopgaande wedstrijd. Daarna ontbrak het helaas aan de scherpte, en hadden we moeite met het meevangen van de spelers van NOVA. Aan de andere kant was NOVA wel op dreef gekomen, waardoor daar de doelpunten snel achter elkaar vielen. Dit resulteerde in een 11-3 tussenstand. Gelukkig vond Synergo, na een time-out, de vechtlust en het vertrouwen weer terug, en scoorden ze nog twee keer voor de rust.

Na de rust gingen ze met deze scherpte verder en kwamen ze stapje voor stapje dichterbij. Met 13-11 was het weer een spannende wedstrijd! Helaas kwam NOVA bijtijds bij kennis en konden ze de wedstrijd uitspelen. Hierdoor bleven de punten in de Bilt (17-12).

Synergo 1

Aan Synergo 1 de taak om dus wel vanaf minuut 1 scherp te starten. En dat lukte; al snel stond er 1-5 op het scorebord. Daarna ging de score om en om. Voor rust zette Synergo 1 nog één keer even aan met een reeks van vier doelpunten, waardoor we gingen rusten met een comfortabele voorsprong van 5-11.

Hier besproken dat we zo door moesten gaan, en ons niet gek moesten laten maken door het fysiekere spel van NOVA. Ook dit lukte, want de tweede helft startten we met dezelfde scherpte als de eerste helft, resulterend in een 6-16 tussenstand. Helaas stokte het toen bij Synergo 1. De bal viel niet meer, waar NOVA wel een paar keer scoorde. Ze begonnen in een stuntje te geloven. Gelukkig herpakten wij ons op tijd, en stapten we uiteindelijk met een ruime overwinning het veld af (14-20).

Volgende week

Volgende week staat voor Synergo 2 een belangrijke wedstrijd tegen Victum 3 op het programma (11.15 uur in Houten) en moet Synergo 1 naar Zaandam voor een wedstrijd tegen ZKV 1 (15.30 uur). Hoe dit is verlopen kunnen jullie volgende week lezen in het verslag geschreven door Jesse!