S6 in thriller naast Midlandia

Midlandia uit, altijd lastig. Dit bleek maar weer toen wij er afgelopen weekend tegen moesten spelen.

Sander Hofman, onze trainer/coach, was er helaas niet maar werd gelukkig vervangen door Karel van Mechelen! Voor de wedstrijd natuurlijk de bespreking waarin werd verteld dat we er als verdediging vol op moesten en aanvallend veel moesten gaan schieten met een goede vang natuurlijk.

Tijdens de warming-up werden we er nog even op geattendeerd dat we niet het veld in mochten, omdat er nog een wedstrijd bezig was (normaal lopen we altijd het veld in…). De beste man had niet door dat hij zo hard schreeuwde dat Timon de woorden ‘BUITEN DE LIJNEN BLIJVEN!’ nog vier keer herhaalde.

Eerste helft

De wedstrijd begon en na 5 minuten kregen we al een strafworp, het was helaas de druk bij 0-0 waardoor Sander S. de bal miste. We kwamen 1-0 achter en Eva scoorde daarna via een afstandsschot op 1-1 En ja, als je dan als team niet fel genoeg bent, kan je tegenstander uitlopen. En dat deden ze dan ook. Bij een 3-1 achterstand maakte Sander S. zijn mooie gemiste strafworp goed door raak te schieten. Doordat allebei de ploegen niet veel wisten te scoren, stond het bij rust 4-4. Sjaane maakte de 4-4 door haar tegenstander helemaal zoek te spelen en scoorde een doorloopbal.

Tweede helft

Na de donderspeech van Karel in de rust kregen we direct in de 2e helft een strafworp. De druk bij de 4-4 was groot, maar Sander S. scoorde heel droog de 4-5. Hij was op schot (liefst 5 doelpunten!) en maakte snel de 4-6 via een afstandsschot. Midlandia kwam helaas terug en maakte zelfs 7-6 maar we bleven knokken.

Timon speelde mee met ons omdat we zieken en blessures hadden en deed dit zo goed dat hij zijn heer het bos in stuurde en een BRILJANT kort kansje scoorde, of zoals wij dit noemen bij de B1: Barcelona-korfbal. Suzanne scoorde tussendoor ook een afstandsschot van grote afstand, maar toch kwamen we achter met 13-11.

Door hard te werken en niet op te geven maakten we nog  de 13-13. De laatste 20 seconden speelden we niet goed uit in het aanvalsvak waardoor we nog hadden kunnen scoren. Uiteindelijk was dit gelijkspel een terechte uitslag en we kunnen uitkijken naar de wedstrijd tegen EKVA 4.

Karel, Timon en Wendy bedankt voor het invallen!
Doelpuntenmakers: Sander S. 5, Sjaane 3, Timon 2, Casper 1, Suzanne 1, Eva 1.