Synergo 1 – Synergo 2

“De week van keihard trainen en als beloning een oefenwedstrijd”, zo begon ik vorige week een e-mail aan de selectie. “Let op wat je eet voor de dinsdagtraining, want we trainen tot 22:30, vroegtijdig afhaken is er niet bij.”

Synergo 1 en Synergo 2 hadden wat recht te zetten, de laatste weken van de competitie zijn natuurlijk het zwaarst. Daar waar Synergo 2 nog wel wat puntjes heeft gewonnen, heeft Synergo 1 na de bliksem start het iedere keer lastig.

De training van dinsdag moest de boel weer eens op scherp zetten. Conditionele oefeningen, veel schot en natuurlijk ook de bekende doorloopbal. Als afsluitertje eerst een 2 tegen 2 met nog 2 vaste aangevers (voor diegeen die het snapt). Een vol programma maar zelden heb ik zo lekker getraind. De ontspanning en gedrevenheid voerden het boventoon.

En toen de donderdag: Synergo 1 versus Synergo 2. Na overleg met de beheerder is er besloten om de tribunes gesloten te houden, geen bezoekers, geen tegenstanders die onze tricks and trucks bekijken, nee gewoon in de relaxte rust.

De planning begon in de zondag voorafgaand aan deze wedstrijd. Want een oficiele partijvorm moet worden geleid door een scheidsrechter. En zeg je Synergo & scheidsrechter dan heb je het natuurlijk over Rudolf!

Om 21:05 klonk het startsignaal. Synergo 2, wat zich de voorafgaande zondag heeft veilig gespeeld in de derde klasse, was de thuispartij. Ons eerste team speelde een uitwedstrijd, máár speelde wel in de bekende Synergo shirts ( snapt u het nog ? ).

Na 2x 30 minuten is de conclusie zoals hij hoort te zijn. Het eerste speelde sinds lange tijd weer eens een ontspannen wedstrijd en dat zette gelijk om in goed resultaat (zet deze trend voort, ontspanning is de basis van iedere overwinning!) Het tweede deed wat ze moest doen, knokken tegen het eerste team en alles op alles zetten om bij te blijven.

Als trainer van Synergo 2 zeg ik wel eens gekscherend dat iedereen in de selectie kan spelen. Als je de juiste drijf en kracht maar hebt. Vaak krijg ik dan commentaar, dat het allemaal niet zo makkelijk is als het lijkt. Dat ik technisch en tacktisch misschien niet zo bijster intelligent is als menig lid hier, maar dat ik over mensenkennis beschik is een ding wat zeker is.

Waarom ik dit zeg, gaat je nu duidelijk worden. Marcel was tijdens de wedstrijd verhinderd door een cursus op school. Zijn plek werd ingenomen door Casper de Bruijn. Casper speelt, voor wie het niet weet, in het zesde, maar ik zie hem ook regelmatig opdraven in het tiende. Ja je leest het goed, het zesde en het tiende. En waarom?????? Tja na donderdag weet ik dat ook niet. Zijn invalbeurt tijdens de wedstrijd, op de plek van Marcel was buitengewoon, een waar talent die zo gemakkelijk kan instromen in Synergo 1 (en misschien zelfs wel in Synergo 2, Cas!).

Naast Casper zijn er nog meer die ons het hele seizoen al uit de brand helpen tijdens afwezigheid van spelers op de trainingen. Bas, Bram, Jeffrey, Marijn, Casper bedankt!!! Niet te vergeten natuurlijk mijn “andere” team. Mijn talenten uit de A1, Lennart, Ruben, Rik, Erik en Ilan, ook jullie bedankt voor het meetrainen de afgelopen weken bij de Selectie van Synergo.

We groeien, we bloeien, we lachen, we presteren, de Selectie van Synergo is de juiste weg! Aanstaande zondag de laatste zaalwedstrijden thuis in de Dreef, tegen Conventus. En daarna……… daarna ga ik lekker een weekje op wintersport en me opmaken voor mijn allerlaatste veldseizoen bij Synergo.

Groetjes,
Marc
Trainer/Coach Synergo 2 & de Famous A1

Ps. Rudolf nogmaals bedankt voor het fluiten. Synergo 2 – Synergo 1 14-20