Opstart senioren in stappen vanaf 11 mei

Zoals jullie al op de site hebben gelezen en ook de premier hebben horen zeggen: De senioren mogen ook weer sporten! Dat is super goed nieuws. Zaterdag hebben we overleg gehad over hoe we dit gaan invullen.

We gaan vanaf maandag 11 mei weer beginnen met de selectie trainingen (bericht via de trainers) en vanaf maandag 18 mei met de rest van de senioren.

Richtlijnen

Er gelden strenge richtlijnen voor sportverenigingen. Dat betekent dat er best veel dingen anders dan anders zijn:

  • We sporten op anderhalve meter afstand
  • Na de training direct naar huis
  • Niet meer dan 10 minuten voor de training aankomen op het veld
  • Bij aankomst en vertrek je handen desinfecteren
  • Na de training de gebruikte materialen, palen, korven, ballen, pionnen, etc. schoonmaken
  • Twee teamleden per training halen de materialen en brengen deze terug
  • kleedkamers zijn gesloten, dus in sportkleding aankomen en vertrekken

Voor de volledige richtlijnen verwijzen we jullie naar onze speciale Corona-pagina

Aanpassingen terrein

Voor de jeugd zijn we nu al twee weken bezig met korfballen. We hebben, zoals de meeste van jullie hopelijk hebben gezien, hard ons best gedaan het terrein corona-proof te maken. Dat betekent dat er gescheiden routes zijn voor de verschillende velden. Bij de indeling van je team krijg je per training te horen welke route je dient te volgen.

Indeling

De selectieteams S1, S2 en S3 gaan in de week van maandag 11 mei weer trainen, zij ontvangen het rooster voor komende week dit weekeinde via de trainers. Voor de overige senioren teams gaan we nu eerst inventariseren wat de behoefte bij de teams is. We horen veel enthousiasme dat we weer mogen beginnen, maar het kan ook zijn dat een aantal mensen nog niet mee wil trainen. Daarom kijken we hoeveel mensen er per team zijn en of we wellicht een aantal teams samenvoegen. Daarna gaan we een nieuw trainingsschema maken.

Dit aangepaste schema gaat in op 18 mei, dus op die dag beginnen de trainingen voor de andere senioren teams.

Dit schema zal gelden tot 15 juni (wat voor corona het einde van het seizoen zou zijn) . Kort daarvoor inventariseren we of er behoefte is om nog wat langer door te gaan.

Dit nieuwe trainingsschema zal ook betekenen dat de tijden van de jeugd kunnen verschuiven. We gaan hierbij kijken in hoeverre het lukt om iedereen het gewenste aantal trainingen te geven. Doordat we conform het protocol met minder mensen op het veld mogen en er ruimte tussen de trainingen moet zitten is er minder trainingstijd beschikbaar. Dat proberen we te compenseren met uitwijken naar het voetbalkunstgras, en uitwijk naar bijvoorbeeld vrijdagavond of zaterdag.

Corona-coördinatoren

Bij de jeugd hebben we nu al corona-coördinatoren. Zij zien erop toe dat iedereen zich aan de protocollen houdt en moeten verplicht aanwezig zijn. We zijn als Synergo erg trots dat de manier waarop we dit voor de jeugd hebben gedaan erg goed gewaardeerd is door bijvoorbeeld de gemeente. Ook voor de senioren willen ons strak aan de richtlijnen houden.

We hebben daarom meer corona-coördinatoren nodig en vragen ieder team dat wil trainen om een avond per week een corona-coördinator te leveren. Zonder deze coördinatoren kunnen we helaas geen training bieden.

We gaan deze corona-coördinator diensten voor de teams indelen.

Kantine

Helaas is de kantine nog gesloten voor ons. Komende maandag begint wel weer de BSO.

A-jeugd

Een speciale groep is de A-jeugd van 19 jaar. Omdat voor 19 jarigen nu weer hetzelfde protocol geldt als voor de 18 jarigen hebben we besloten om de hele A-jeugd als 18 jarigen te beschouwen. Dit betekent dat de 19-jarige A-spelers vanaf maandag 11 mei weer met hun team mogen meetrainen.

Veel plezier

We zijn als bestuur en KC’s erg blij dat we weer grotendeels open kunnen. Sporten op anderhalve meter is best anders, maar we zien bij de jeugd dat je heel veel leuke dingen kunt doen. We hopen dat jullie ook weer veel zin hebben. Veel plezier met de eerste trainingen!

KC Jeugd en KC Senioren