Kampioenen schoolkorfbaltoernooi

De Regenboog (groep 8), Dr. Bosschool (groep 7), Dr. Bosschool (groep 6) en OBS Tuindorp (groep 5) zijn kampioen schoolkorfbal 2016. De Fakkel won de sportiviteitsbeker.

Met het kampioenschap mogen de Dr. Bosschool en De Regenboog op 4 juni 2016 naar het provinciaal schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 6 en 8 in Maartensdijk. Wij wensen beide teams natuurlijk alvast heel veel plezier en succes!

Start van de dag

De weersvoorspellingen waren ons deze week gunstig gezind. Weliswaar was het donderdag de mooiste dag van de week, maar vrijdag was het droog en dat was voor ons wel het allerbelangrijkste. Want ja, waar zou je met zo’n 1.000 mensen op ons veld moeten schuilen? Dit past natuurlijk nooit in onze kantine.’s Nachts in mijn bed droomde ik al van een horrorscenario. Gelukkig hadden wij ook dit jaar weer geluk!

Schoolkorfbal2016-veldenuitleggersOm 12.00 uur begonnen Janwillem en George met het uitleggen van alle velden in een heerlijk zonnetje. Het was dit jaar wel even puzzelen. Het wedstrijdschema hadden wij dit jaar, noodgedwongen door het grote aantal teams, omgegooid. Voor het eerst startten wij met de groepen 5 en 6 en zouden de meeste teams uit groepen 7 en 8 pas om 17.00 uur hun eerste wedstrijden spelen. Hierdoor moesten dit jaar de velden wel allemaal ongeveer even groot zijn. Best lastig , maar met het gebruik van wat extra lijnen, lukte het! Super!

De schoolkorfbalcommissie was op tijd klaar met alle voorbereidingen en het was wachten op de storm, want dat het druk zou worden, dat was zeker!

Rond 15.15 meldden de eerste teams zich aan en was er nauwelijks nog een stukje kunstgras te zien. Maar liefst meer dan 700 kinderen deden mee aan het grootste schoolkorfbaltoernooi in Utrecht. Alle parkeerplaatsen in de directe omgeving waren vol en er stonden wel 1.000 fietsen op ons sportcomplex. Ondanks de drukte had iedereen het erg gezellig en werden de teams enthousiast aangemoedigd. Het wedstrijdprogramma liep weer exact op tijd! Een topprestatie. Rita bedankt dat jij er ook dit jaar weer bij was om alle wedstrijden om te roepen.

Toernooi

De groepen 5 en 6 beten dit jaar de spits af. Het waren leuke en vooral ook spannende wedstrijden! Er werd echt gestreden om de felbegeerde beker!

Schoolkorfbal2016-wedstrijdsecretariaatNa ronde 8 werd het ook steeds drukker rond het wedstrijdsecretariaat. Want ja, was je team door naar de volgende ronde? Of toch net niet? ROC studenten Thom en Sevkan zorgden er ook dit toernooi weer voor dat alle uitslagen snel bij het wedstrijdsecretariaat werden ingeleverd. Super dat jullie er waren! Elise zorgde er voor dat alle uitslagen werden ingevoerd en Marieke deed dit ook nog eens op papier, zodat wij altijd een dubbel check zouden hebben. De samenwerking liep weer gesmeerd achter de tafel van het wedstrijdsecretariaat. Renske zorgde dat alle teams de vaantjes kregen en probeerde samen met Rita ook zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Renske, fijn dat jij er ook ieder jaar weer bij bent!

Wedstrijden

Bij groep 6 en 8 wordt er natuurlijk niet alleen gestreden om de beker, maar natuurlijk ook om een plek op het Provinciaal Toernooi op zaterdag 4 juni bij Tweemaal Zes in Maartensdijk. Dit is natuurlijk nog een mooie bonus!

Schoolkorfbal2016-strafworpenGroep 8

In de halve finale streden Voordorp 1 en OBS De Koekoek 1 om de winst. Het werd een hele spannende halve finale. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, waardoor de eindstand 2-2 was. Wie zou er geoefend hebben op het nemen van strafworpen? Scheidsrechter Myrre floot een prima wedstrijd en werd bij de strafworpen nog even geholpen door Jort.

OBS De Koekoek 1 nam de strafworpen net ietsje beter, waardoor zij doorgingen naar de finale. De andere halve finale was tussen De Regenboog 1 en Wittevrouwen 1. Wittevrouwen streed, maar De Regenboog speelde erg goed, won de wedstrijd met 5 – 1 en wist zo de finale te bereiken.

In de finale kwamen De Regenboog OBS De Koekoek 1 tegen. In eerste instantie werd gedacht dat dit een gemakkelijke winst zou worden voor De Regenboog 1, maar ook OBS De Koekoek had een goed team. Het werd een hele spannende finale, waar volop werd gescoord. Gaaf! De Regenboog 1 won nipt met 4- 3 en mag nu op het Provinciaal schoolkorfbaltoernooi uitkomen.

Schoolkorfbal2016-winnaars-regenboog1

Groep 7

In de halve finale stonden de volgende teams: De Regenboog 4 tegen De Regenboog 5 en Dr. Bosschool 3 tegen OBS De Koekoek 3. Beide wedstrijden waren spannend. De wedstrijden werden prima gefloten door Myka en Peter. Ook hier werd de wedstrijd tussen de twee Regenboog-teams beslist door strafworpen en won De Regenboog 5 deze onderlinge strijd. Dr. Bosschool 3 won met 1-0 van OBS De Koekoek 3.

In de finale was het minstens zo spannend. Het bleef lang 0-0, maar Dr. Bosschool 3 sloeg toch op het laatst toe en won de wedstrijd met 1-0.

Schoolkorfbal2016-10

Groep 6

In de halve finale stonden Dr. Bosschool 6, OBS Overvecht 1, OBS De Koekoek 6 en de Regenboog 9. De finale was uiteindelijk tussen Dr. Bosschool 6 en de Regenboog 9. Dr. Bosschool 6 won deze wedstrijd met 3 – 0. Zij mogen nu evenals De Regenboog 1 naar het Provinciaal schoolkorfbaltoernooi op zaterdag 4 juni. Heel veel succes! Op het Provinciaal schoolkorfbaltoernooi speelt groep 6 4Korfball. Dit is even wennen, maar het is wel een hele leuke ervaring.

Schoolkorfbal2016-winnaars-obs-tuindorpGroep 5

Bij groep 5 stonden OBS Tuindorp 9, Paulusschool 8, OBS De Koekoek 8 en de Wissel 4 in de halve finale. Voor Janine Adams, gymdocente op zowel de OBS Tuindorp als de Paulusschool, natuurlijk best lastig. Voor wie moet je nu juichen? Er kan maar één team door. Het werd uiteindelijk OBS Tuindorp 9. Nu is dit de school waar Janine al 20 jaar les geeft, dus wie weet wat de Paulusschool volgend jaar gaat doen?

De finale bij groep 5 ging tussen OBS Tuindorp 9 en OBS De Koekoek 8. Een hele spannende finale! In de gewone speeltijd was het nog altijd gelijk, waardoor strafworpen nodig waren. OBS Tuindorp 9 deed dit net iets beter dan OBS De Koekoek en mocht de felbegeerde mooie gouden beker in ontvangst nemen. Gefeliciteerd!

Schoolkorfbal2016-sportiviteitsprijs-de-fakkelSportiviteitsbeker

De sportiviteitsbeker van dit toernooi was voor De Fakkel. Wij willen De Fakkel dan ook feliciteren met deze mooie prijs!

Pannenkoeken

Zoals ieder jaar waren er tussen de wedstrijden door weer heerlijke pannenkoeken. De kinderen kijken hier echt naar uit. Het is altijd een feestje. Wat een rijen!

Wij willen hierbij alle ouders en leden die hebben gebakken bedanken! Nog een speciaal bedankje aan Ali Harskamp die ons ieder jaar opnieuw helpt bij dit enorme proces en geen pannenkoek of magnetron meer kan zien na zo’n toernooi. Ook  alle andere pannenkoekenuitdelers natuurlijk enorm bedankt voor jullie hulp.

Ruim 700 pannenkoekenuitdelen, wat een klus! En niet te vergeten de moeder van Jan,  Sonja van Haren, bakte ook dit jaar weer 100 pannenkoeken voor ieder toernooi. Heel erg bedankt!

Snoep en bar

De snoepkraam had ook dit jaar weer een enorme aftrek. Gelukkig waren naast Joyce ook Siska en Gaby om Loes te helpen.

Wij willen natuurlijk ook de mensen achter de bar en in de keuken enorm bedanken. Wat was het weer druk en wat hebben jullie moeten buffelen. Het was niet bij te houden! Jullie waren gesloopt, maar voldaan. We hebben mede dankzij jullie iedereen weer van eten en drinken kunnen voorzien. Ook Gerrit Harskamp (vaste vrijwilliger op het schoolkorfbaltoernooi) was er weer bij! Echt super dat wij ieder jaar op jou en Ali kunnen rekenen. Bedankt!

Schoolkorfbal2016-winnaars1 Schoolkorfbal2016-winnaars2

Einde toernooi

Prijsuitreiking en dan opruimen! In een sneltreinvaart werd het hele terrein opgeruimd door alle vrijwilligers en was er na afloop weer soep van Regien. Bedankt! Wij hebben er weer van genoten. Het was weer een zeer geslaagd toernooi en wij kijken dan ook met trots terug op deze dag!

Gelukkig waren Anna, Alieke en Anne er om de kantine schoon te maken en hielp Manon nog spontaan mee. Het blijft niet de leukste klus, maar het is o zo nodig na zo’n mega groot toernooi. Top! En super bedankt allemaal!

Verder wil ik ook Jari en Sander Ho nog even extra bedanken. Deze beide toppers zijn na een hele dag mee helpen om er een succesvol toernooi van te maken, nog een uur lang bezig geweest met het schoonmaken van de keuken en frituur! Echt petje af heren!

En verder iedereen bedankt!

Alle vrijwilligers van Synergo (scheidsrechters, barmensen, geluid, begeleiders, pannenkoekenbakkers, pannenkoekenuitdelers, de EHBO, materiaal vervoer, trainers, vuilniswegbrengen, ROC studenten, snoepverkopers en patatbakkers etc. BEDANKT!