Tweede training schoolkorfbal 2016

Maandagavond 18 april was het tijd voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 om bij Synergo te trainen. Maar liefst meer dan 200 kinderen wilden graag een keertje trainen bij Synergo ter voorbereiding op het toernooi en hadden zich ingeschreven voor deze trainingen.

Van 18.00 tot 19.00 uur trainden de kinderen uit de groepen 5 en 6 en van 19.00 tot 20.00 uur de groepen 7 en 8. Gelukkig waren er veel jeugd- en seniorenleden van de partij om ons te helpen. Gelukkig had Sjoukje nog wat extra mensen weten op te trommelen om ons te helpen. Sjoukje, bedankt! Echt top, dat je ondanks je blessure toch nog snel een paar vervangers hebt kunnen regelen.

Training

Om 17.00 uur begonnen Myka en Ineke met het opzetten van alle korfbalpalen en korven, zodat de training ook nu weer echt om 18.00 kon beginnen. Super Myka dat je er ook deze keer weer zo vroeg was om mij te helpen met het opzetten van meer dan 20 palen en korven. Jari was ook weer van de partij om alle ouders te voorzien van een heerlijk kopje koffie of thee. Top!

Het enthousiasme op de scholen is enorm toegenomen, waardoor ook het aantal kinderen ieder jaar toeneemt. Helaas kon Ron van Vliet er dit keer niet bij zijn. Ron, ik heb je gemist, niet alleen je duidelijke stem, maar ook het enthousiasme waarmee jij de kinderen altijd weer weet te motiveren. Ik hoop dat je volgend jaar weer van de partij bent.

Gelukkig waren op de oproep van Sjoukje nog 2 extra mensen aanwezig om ons te helpen. Jeroen Bastings en Femke Steendam hadden direct gereageerd op haar oproep. Super fijn dat jullie er ook waren. Bedankt!

Schoolkorfbaltraining20160418-1Wat ook leuk is dat Loïs den Hertog, nu al voor het 2e achtereenvolgende jaar, ons komt helpen en training geeft aan kinderen van de basisschool. Zij speelt zelf in de D1 en de kinderen die zij training geeft zijn bijna even oud, maar dat maakt haar niets uit. Loïs het ging je weer prima af! Het enthousiasme straalt ervan af en dat vinden de kinderen ook erg leuk.

Verder wil ik ook graag alle overige trainers bedanken! Echt super, dat jullie er waren. Petra B, Jort,  Miranda, Myrre, Timon, Ruth, Sofie, Ellen, Mara, Gijs, Joyce, Erwin, Timon, Sjanne, Jitske, Rudolf, Erik L, Jeroen de K., Fleur en Laura T, bedankt!

Vrijdag 22 april komen er meer dan 700 kinderen korfballen bij Synergo. Het zal weer een enorme drukte worden, maar zowel de kinderen als de organisatie is goed voorbereid. Wij hebben er zin in!

Ineke Engels.

Zie ook