De Regenboog wint schoolkorfbaltoernooi

Basisschool De Regenboog heeft bij zowel groep 3 als groep 4 het schoolkorfbaltoernooi gewonnen.

Nadat er maandagavond 11 april meer dan 100 kinderen uit de groepen 3 & 4 hadden getraind bij Synergo, kon het toernooi nu echt beginnen. De weersvoorspellingen waren de hele week al niet best. Zouden wij het droog houden?

Toernooi

Rond 15.15 uur kwamen de eerste kinderen aan bij Synergo. De Mattheusschool deed dit jaar voor het eerst mee en de Nieuwe Regentesseschool (in 2015 voor ’t eerst van de partij) deed nu met het dubbele aantal teams mee. Er waren 58 teams van 12 verschillende scholen uit de wijken rondom ons sportcomplex. Zo’n 400 kinderen! Korfbal leeft in Utrecht en het enthousiasme neemt met de jaren toe! Erg leuk.
Het weer was niet top, maar het was (nog) droog. Maar het werd echt een feestje!

4Korfbal

Vanaf 2015 spelen wij bij de groepen 3 en 4 4Korfbal. Iedereen is hier enthousiast over. Er wordt meer gescoord en het is erg leuk om naar te kijken.

De wedstrijden golfden op en neer. Er waren spannende wedstrijden en wedstrijden waar heel veel werd gescoord. Alle kinderen streden voor een prachtige gouden beker en dat was te zien. Het enthousiasme was erg groot. De laatste 2 pouleronden begon het te regenen, maar zelfs dit mocht de pret niet drukken.

Utrecht PromotionsSportiviteitsbeker

Eigenlijk zijn alle teams sportief, waardoor het best lastig is om één winnaar uit te kiezen. Via de scheidsrechters krijgen wij door hoe de wedstrijden verlopen. Het wedstrijdsecretariaat kijkt dan naar het aantal teams per school en stelt naar evenredigheid dan vast welke school de sportiviteitsbeker in ontvangst mag nemen. Deze mooie beker werd gewonnen door de Cleophas. Gefeliciteerd! De beker werd ook dit jaar gesponsord door Utrecht Promotions (Nico: bedankt!).

Kwartfinales, halve finales en finales

Vanwege het grote aantal teams speelden wij dit toernooi ook kwartfinales. Met hele spannende wedstrijden! Bij één wedstrijd moesten zelfs strafworpen worden genomen. Na de reguliere speeltijd was de stand tussen de Paulusschool 4 en De Regenboog 6 nog altijd gelijk. De strafworpen werden net iets beter genomen door De Regenboog, maar beide teams hadden goed gespeeld. De Nieuwe Regentesseschool haalde ook dit jaar de kwartfinale. De Regenboog 1 was toch te sterk, maar wie weet volgend jaar?

Schoolkorfbal2016-2In de halve finale versloeg De Regenboog 1 op strafworpen Cleophas 1 en won De Regenboog 6 met 3 -1 van Dr. Bosschool 4. Hierdoor werd de finale bij groep 4 een wedstrijd tussen twee teams van De Regenboog.  En wat misschien niemand had verwacht, De Regenboog 6 versloeg de Regenboog 1 met 3 -1.

In de halve finale bij groep 3 won De Regenboog 8 met 3 -1 van OBS De Koekoek 3 en won Wittevrouwen 4 met 2 – 0 van De Wissel 3. In de finale wist De Regenboog 8 uiteindelijk met 1 – 0 te winnen van Wittevrouwen 4.

Pannenkoeken eten

De pannenkoeken die ook dit jaar weer door diverse ouders en leden waren gebakken waren weer in trek. De kinderen kijken er ieder jaar naar uit! Alleen al voor dit toernooi hadden wij zo’n 450 pannenkoeken nodig.