S6 gooit het balletje achterom!

Onze tweede zaalwedstrijd van het zaalseizoen was een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Exakwa.

S6-koploperVoordat we naar binnen gingen zagen we zoals je ziet op de foto iemand de grond uit komen. Waarom ze daar al die tijd al zit weet niemand…

Bespreking

Voor de wedstrijd duidelijk opdracht gekregen van onze trainer Sander Hofman om er als verdediging vol druk te zetten op de aanval en dat als wij als persoonlijke sociale korfballers van Synergo best wel eens de beuk erin mochten gooien! Xander was erg blij met deze wedstrijdbespreking, toch?

En dan nu de wedstrijd

Aanval: Eva, Susan, Xander en Jeffrey
Verdediging: Sander Ha, Casper, Sjaane en Lotte.

1e helft

Vanaf begin af aan ging de wedstrijd gelijk op, we speelden in een hoog tempo en spel zag er goed en verzorgd uit. Het eerste doelpunt kwam wel van Exakwa 1-0 maar de doelpunten daarna van ons waren echt geweldig. Vooral de dames waren op schot bij ons en er zaten echt een paar mooi schoten bij! Eigenlijk tot aan de 7-7 ging het super. De scheidsrechter floot een prima wedstrijd tot aan de 8-7 valk voor rust.

Ik kreeg een geweldig mooie pass van Sander Ha voor een doorloopbal. De bal ging erin, maar de scheidsrechter vond mijn doorloopbaltechniek blijkbaar zo zwak dat hij vond dat ik expres tegen jawel de KORF opliep om zo mijn doelpunt te maken (gebrek aan korfbalervaring?) . Het doelpunt werd dus afgekeurd en ja hoor in plaats van 8-8 met rust stonden we achter met 9-7.

Rust

In de rust vertelde Sander ons dat we geweldig speelden de 1e helft en dat we vooral niet moesten balen van de achterstand. Sander heeft natuurlijk veel meer verteld, maarja dat ben ik vergeten omdat ik tegen de KORF was opgelopen….

2e helft

En de 2e helft begon, helaas begonnen we de eerste 10 minuten niet sterk waardoor de tegenstander kon uitlopen naar een stand van 14-10! Op een gegeven moment stond ik in de verdediging en kreeg de bal, en vond ik het nodig om een bal achter mijn rug langs te spelen. Technisch perfect uitgevoerd, alleen speelde ik de bal in de handen van de tegenstander, waardoor hij kon scoren (15-10).

De elleboog van de week kwam van de tegenstander van Xander T wat volgens de scheidsrechter allemaal wel meeviel. Sander S kwam nog in het veld voor het scorend vermogen maar helaas zat de wedstrijd al op slot. Mirjam Ka, onze topper die mee was als reserve, viel de laatste 5 minuten, nouja dat was de bedoeling. De scheidsrechter vond niet dat ze met een inschietshirt mocht spelen en vroeg haar om het wedstrijdshirtje aan te doen (flauw hoor!). Dus de laatste 2 minuten speelde Mirjam Ka en maakte nog een paar mooie acties, kon een paar keer schieten maar kwam niet tot scoren. Uiteindelijk was de uitslag 20-12 maar konden we denk ik toch met een goed gevoel naar huis.

Als we zo blijven spelen(zeker de 1e helft) gaan we binnenkort zeker onze wedstrijden winnen! Oja en als laatste, speel niet een bal achter je rug in de verdediging want dit krijg je namelijk het hele jaar te horen. ALS het niet goed afloopt tenminste…