Robbin Knuivers en Oskar van de Vijver gaan door, Maaike stopt

Na de wedstrijd tegen NKC hebben onze hoofdtrainers Robbin Knuivers en Oskar van de Vijver hun overeenkomst met Synergo met een jaar verlengd. Dit feestelijke moment ging natuurlijk samen met bloemen voor deze succesvolle mannen. Maaike stopt bij Synergo 2 en wordt volgend jaar de trainer-coach van Dalto 3.

Na de kampioenschappen in het vorig seizoen en de promotie naar de Ereklasse veld in de najaarscompetitie is handhaving nu vooral het doel. Daarnaast zien Robbin en Oskar nog diverse mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van de selectie. Bestuur en KCTS zijn verheugd met het vervolg van de samenwerking en wensen Robbin en Oskar samen met de selectie veel succes en spelplezier!

Synergo 1

Synergo 1 – NKC 1 was een spannende wedstrijd. Bij deze rentree van ons eerste op het hoogste korfbalniveau nam NKC het initiatief (1-4), maar Synergo herpakte zich snel (4-4). Via 6-6 nam ons eerste het initiatief over en via 8-6 en 9-7 was de ruststand 10-9. Na de thee drong NKC aan, via 11-9 en 12-12 liep NKC uit.

Met nog een kwartier op de klok was het 13-16. Was onze hoofdmacht nog tot een tegenoffensief in staat?! Jazeker, het werd 15-17 en we gingen hopen op meer bij de 16-17 van Larissa. Vier minuten voor tijd bij 16-18 had Synergo pech: een actie van Ilse verdiende een strafworp en twee open kansen werden gemist. NKC profiteerde en ging huiswaarts met een 16-20 winst. In de andere wedstrijd in deze poule ging Dalto verrassend fors onderuit tegen Oost-Arnhem (8-13).

Volgende wedstrijd op 4 mei, 16.30 uur in Arnhem: Oost-Arnhem 1 – Synergo 1.

Synergo 2

Eerder op de middag behaalde Synergo 2 een prachtige overwinning op Sparta Nijkerk 2. Met 14-9 haalde de ploeg van Maaike Lof de eerste twee punten binnen in de reserve 1e klasse. Maaike heeft helaas aangegeven niet door te gaan bij Synergo als trainer-coach. Zij wordt trainer-coach van Dalto 3. Wij feliciteren Maaike met deze promotie en bedanken haar alvast voor haar inzet en korfbalkunde voor Synergo.

De KCTS is druk doende om de vacature van trainer-coach van Synergo 2 in te vullen. Wij hopen binnenkort met een nader bericht hierover te komen.

De Korfbalcommissie senioren,
Eva, Hans, Miranda, Rita en Stefan.

Zie ook