Teamindeling senioren 2023-2024

Na een aantal overleggen binnen de KTCS en gesprekken met spelers is de teamindeling voor het seizoen 23-24 rond. De KTCS licht graag het proces en uitgangspunten toe en wenst iedereen volgend jaar een fijn korfbalseizoen.

Teamindeling

Je vindt de teamindeling 2023/2024 hier.

Uitgangspunten

We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen die in de enquêtes zijn aangegeven. Voor de wedstrijdkorfbalteams gaan we in de eerste plaats uit van het korfbalniveau van de spelers en daarnaast of het team in sociale zin aansluiting bij elkaar heeft.

Voor de breedtesportteams gaan we in eerste instantie uit van het sociale aspect en pas daarna het korfbalniveau. Dit seizoen spelen S1 t/m S6 wedstrijdkorfbal. S7 t/m S10 worden ingedeeld in breedtekorfbal op hun eigen niveau. Daarnaast zijn er weer 2 midweekteams en een recreantengroep en AR’s.

Selectie

Vanuit de selectiegroep S1-2 zullen door de selectietrainers van S1en S2 de teams samengesteld worden tijdens de selectieprocedure. Wanneer de selectiegroep wijzigt in aantal, zal de KCTS bepalen en communiceren wat dat voor de afvallers betekent.

Voor S3 is dit anders. Daar zal dit jaar geselecteerd worden door onafhankelijke personen met veel kennis, kunde en zicht op korfbalniveau en teamsamenspel. Voor de afvallers uit S3 geldt dat zij waarschijnlijk afvallen naar S6. S6 is een team dat in de 4de klasse zal uitkomen. Deze invulling zal na de selectie periode worden bepaald.

De selectiegroep zal starten op maandag 14 augustus. Dan start ook de selectie periode. Over het verloop van de selectie zal verder apart informatie verstrekt worden aan de spelers van S1, S2 en S3.

Trainers en coaches gezocht

Voor enkele teams hebben we al een trainer (en coach), maar helaas zijn nog niet alle teams voorzien. We zoeken nog trainers/coaches op alle niveaus. Wil jij een team trainen en/of coachen (alleen, als duo of in een poule)? Neem dan contact met ons op via KCsenioren@synergo.nl

Trainen

We gaan nu aan de slag met het trainingsschema voor het veld en de zaal en zullen deze later publiceren.

Omdat teams redelijk gevuld zijn willen we voorkomen dat trainingsleden en AR`s aansluiten bij een team, meetrainen kan niet zomaar overal. Dit kan uitsluitend in overleg met de KC-senioren.

Als je, als AR meegevraagd wordt voor een wedstrijd kan je uiteraard in die week meetrainen met het team waarbij je die zaterdag meespeelt.

In aansluiting daarop zullen we overleggen met de trainingsleden en AR-leden die willen trainen hoe we dit kunnen invullen.

Vragen of opmerkingen?

Spreek een van ons aan of mail naar KCsenioren@synergo.nl

Voor nu wensen wij jullie een hele mooie zomer toe!

De KTCS,
Eva, Jeroen Klaas, Rita, Susan