Geen scheidsrechter geen wedstrijd

Het lijkt zo normaal, dat er een scheidsrechter voor jouw wedstrijd is, maar dat is het niet! De scheidsrechterscommissie is constant hard aan het werk om ervoor te zorgen dat wedstrijden gefloten worden.

Afgelopen zaterdag

Afgelopen zaterdag was het weer een flinke uitdaging om alle thuiswedstrijden van een scheidsrechter te voorzien. Niet alleen de ‘gewone’ thuiswedstrijden moesten we indelen, ook waren de wedstrijden van S3, S4, S5 en de B1 door de bond terug gegeven. Teveel wedstrijden om met het huidige scheidsrechtersteam te kunnen bemannen. 
Gelukkig waren Willard, Sander Slagboom en Mika bereid om niet 1 maar zelfs 2 wedstrijden extra te fluiten naast hun al ingeplande korfbaltaken of eigen wedstrijd. Ze werden daarvoor even extra bedankt. Ook waren er vandaag andere successen te vieren; Marten en Sebastiaan floten hun verplichte wedstrijd en Sander en Marloes stonden op het veld om hun te begeleiden.

Fluiten door de A’s

Helaas zijn we als vereniging momenteel genoodzaakt het fluiten van jeugdwedstrijden door A spelers verplicht te stellen. Dit is niet wenselijk maar wel noodzakelijk. Daarnaast hopen we dat een enkeling ontdekt fluiten stiekem leuk te vinden en middels ‘begeleiding’ door te laten groeien tot vast waarde van het scheidsrechtersteam. We zijn dan ook heel blij dat Marten en Sebastiaan er deze week stonden. Net zoals ook Astrid en Imme al geweest zijn, top! 

Nieuwe ideeën voor de toekomst

’s Ochtends waren Sijmen en Maaike bij Dalto om daar kennis en ideeën uit te wisselen met betrekking tot arbitrage. Dalto heeft al enkele jaren een stabiel scheidsrechtersteam en kan daarmee vrij eenvoudig alle thuiswedstrijden rond krijgen. Deze stip op de horizon is ook waar Synergo voor gaat. We hebben zowel tips en ideeën voor korte en lange termijn opgedaan. Robin, Ron en Chiara, dank voor jullie tijd. 

De komende periode staat werven van nieuwe scheidsrechters en het behoud van ons huidige team voorop. Mocht je mee willen denken of (op termijn) lid willen worden van dit scheidsrechtersteam, meld je aan: scheidsrechterscommissie@synergo.nl . Ook ouders zijn welkom! 

Zie ook