Kampioenswedstrijd E1

Synergo E1

Zaterdag 10 oktober moesten we tegen HKC. Bij winst tegen dit team zouden we vandaag minimaal samen kampioen zijn en dat is voor kinderen gelukkig genoeg.

De vorige keer hadden we wat moeite met de lange spelers, maar we hadden wel gewonnen.

Voor de wedstrijd bespraken we wat we deze wedstrijd als doelen zouden doen. De kinderen schreeuwden van alles door elkaar, maar uiteindelijk besloten ze samen de volgende doelen op te schrijven:

1. Insnijbal na rust (toevoeging op de beginbal)
  2. Peeertje (met 3 E’s, hadden we vrijdag met de training geoefend)
  3. Voor de aangeef stappen

En minimaal 6 scoren (haha dat is wel gelukt).

De wedstrijd

Na wat warm gooien en schieten mochten de eerste 4 kinderen van ons de score openen. HKC nam uit, maar we onderschepten snel de bal, waardoor Antonie een korte kans scoorde, dat was 0-1. Door slecht verdedigen scoorde HKC ook en stond het weer gelijk.

De afspraken zijn bij de E1 duidelijk en na de goal van HKC scoorde Tijs onder aangeven van Joëlle de beginbal. HKC bleef bij en scoorde de gelijkmaker weer en toen liepen we uit. Tijs kreeg een strafworp, Antonie een doorloopbal en Ruben na een eigen onderschepping een korte kans. Hierdoor stond het na het 1e kwart 2-5 in ons voordeel.

Na een kleine pauze met goede punten van de kinderen gingen we vrolijk verder. HKC begon sterk en zette de stand op 3-5. Synergo werd sterker en scoorde door. Ruben schoot van afstand een goal erin, daarna Faas met een afstandsschot vanuit een aangeef en Ruben een doorloopbal vanuit de aangeef. Dit maakte de stand door 2 goals van HKC 5-8. We kregen een strafworp door een overtreding van HKC. Ruben scoorde deze niet, maar door afvangen van zijn eigen bal scoorde hij de rebound wel. Stand voor rust was 5-9.

Rust

Ik gaf aan dat het echt super ging, maar dat we verdedigend er echt een schepje bovenop moesten doen. Ze konden nog veel kansen afmaken. Na rust gingen we sterk van start. We mochten de bal uitnemen en gelijk werd de insnijbal toegepast, helaas net niet gescoord. We onderschepten veel ballen waardoor de tegenstander niet kon scoren en wij gingen goed door.

Ruben scoorde een afstandsschot, Charlotte schoot van dichtbij een goal erin, Faas op aangeven van Ruben een mooie dieptebal. We liepen steeds verder uit, HKC kon niet scoren en bij ons vielen ze er allemaal in.
Charlotte nog een schot, Faas een strafworp (onderhands) en Ruben nog een schot.
Dit bracht de stand van het laatste kwart op 5-15 en we mochten het nu echt niet meer weggeven.

Laatste kwart gingen we spelen. Weer met uitnemen deden we de ingestudeerde insnijbal en ook deze ging er helaas niet in, maar de uitvoering was goed. Faas nam met een aangeef een mooie doorloopbal en later schoot hij zelf vanuit de aangeef een omdraaibal. De stand was daardoor 5-17 en er kon toch niks meer misgaan, vroegen Ruben en Antonie.

Nou het werd niet echt meer spannend, want na 3 mooie goals van Charlotte (schot), Joëlle dieptebal en Faas een uitstapbal scoorde HKC er nog even 4, wat de eindstand bracht op een mooie 9-20 overwinning. En de E1 juichte er op los.

Na het presentje van de scheidsrechter reden we voor de kampioensfoto naar Synergo, want daar stond medecoach Wytske op ons te wachten.

Volgende week zijn we bij winst en gelijkspel alleen kampioen!