Synergo E2 kampioen

Zaterdag 3 oktober speelde Synergo E2 hun kampioenswedstrijd tegen Viko E1. De vorige keer hadden ze 10-2 gespeeld dus we wisten dat we konden winnen. Voor de wedstrijd wisten we al dat directe concurrent OVVO E3 verloren had en dat we daardoor al kampioen waren voordat we gingen spelen, maar dat hadden we de kinderen niet verteld.

Voor de wedstrijd bespreken we altijd met de kinderen wat we getraind hebben en met welke doelen we deze wedstrijd gaan spelen.

Deze wedstrijd dus ook en de doelen waren als volgt;

1. 2e aangeef proberen te pakken
  2. Overnemen van tegenstander
  3. Over de tegenstander heen gooien

En we moesten er meer dan 6 scoren.

We gingen na wat warm schieten van start. Zoals we weten is de E2 een diesel en is het eerste kwart altijd warm worden en staat de tegenstander meestal voor. Net zoals nu, Synergo begon onrustig en veel plaatsfouten leverden geen goede aanvallen op. Hierdoor kon de tegenstander wel scoren en maakte ze gauw 1-0. Synergo zette door en werd langzaam het spelen steeds sterker en Viko kwam er niet meer aan te pas, maar ook synergo had moeite met de doelpunten. Zo gingen we de 1e rust in met een 1-0 achterstand.

2e kwart

De E2 ging de schade even goed maken in dit kwart. Zo gezegd zo gedaan en de eerste aanval van synergo was meteen raak, Thomas scoorde een mooie korte kans (zijn specialiteit). Daarna kwam Viko er niet aan te pas, elke keer onderschepte Philip de bal en konden we door snel overgooien de bal bij de korf krijgen en scoorde we goal na goal.

Met een 1-7 stand gingen we de lange rust in en na wat goede verbeterpunten gingen we de 2e helft in (Nora 1, Siebe 1, Thomas 3, Philip 2).

Dit kwart gingen we lekker door met scoren.

Philip had de lastige heer onder controle en door slim vrijlopen en op aangeven van Bentley scoorde hij er zo 3 achter elkaar. Ook Siebe had nog een mooi afstandschot achter de hand, zo stond het na het 3e kwart 1-11 (Philip 3, Siebe 1).

4e kwart

Voor het 4e kwart spraken de kinderen af dat de tegenstander nog maximaal 2 doelpunten mocht maken. Fel en geconcentreerd startten we aan het laatste kwart. Algauw zette Nova de stand op 1-12, daarna een mooie korte kans van Thomas en toen was de E2 op. Moe en weinig energie in de duels.

Hierdoor kwam Viko terug en zag je dat ze zich niet zomaar gewonnen gaven, snel maakte Viko nog even 2 goals waardoor de eindstand op 4-13 kwam. Maar gelukkig hadden we genoeg goals gemaakt en hebben we gewonnen.

Synergo E2 is door deze overwinning de duidelijke kampioen in hun poule. Volgende week tegen de nummer 2 nog een keertje knallen en kunnen we op naar een moeilijkere poule in de zaal.