Synergo 2 is kampioen!

Na een meer spannend, dan goede wedstrijd sleepte Synergo 2 zaterdag het kampioenschap binnen!

53853931_963378790535075_5994586937082511360_o

Juventa 2 opende sterk, in de fraai aangeklede Synergo-hal, en pakte vlot een 1-5 voorsprong. Aanvallend ging het allemaal niet vanzelf zaterdag, maar het tweede pakte de draad op en klampte aan bij 5-7. Ruststand: 7-10.

Na de pauze nam Synergo 2 het initiatief over. Verdedigend stond het goed dicht en aanvallend ging het iets beter lopen. Met een run van vijf doelpunten (naar 12-10) leek het “er op en er over”. Maar dat viel tegen. Juventa bleef meescoren en het bleef spannend. Het eindigde bij 16-16 en zo konden beide ploegen juichen.

De ploeg van Eric keert na een jaar afwezigheid terug in de reserve tweede klasse!

Voor Synergo 1 stond er weinig meer dan de eer op het spel tegen Juventa 1. Maar de ploeg van Timon liet zich nog een keer van zijn beste kant zien. Al 23 lagen er in de eerste 25 minuten (!) korfbal in het mandje. In de tweede helft was de concentratie logischerwijs wat minder, maar toch kwamen er nog 15 doelpunten bij. Eindstand: 37-22. Synergo moet nog een keer winnen om de tweede plaats veilig te stellen.

Wat gebeurde er nog meer?
Vrijdag organiseerde de JAC al “it’s a wrap”. 35 jeugdleden kwamen gezellig eten en lol trappen. Leuk!

De B1 speelde zaterdag na een spannende wedstrijd knap met 14-14 gelijk tegen Sporting West. De gelijkmaker viel van Synergo in de laatste minuut, da’s altijd leuk.

Onze kampioen zonder het te weten, de E1, won nu ook weer met 7-15 van Fortissimo in IJsselstein.

Volgende week: kampioenswedstrijd Synergo 4
Na een klinkende overwinning op Antilopen (14-24) kan Synergo 4 komende zaterdag in eigen hal het kampioenschap binnenhalen. Tegenstander is Swift 4 uit Amsterdam. De heenwedstrijd won het vierde ternauwernood met 18-19.

Komen jullie onze helden van Synergo 4 allemaal aanmoedigen? We beginnen om 16.20 uur.