Regen ligt Synergo wel, opnieuw winst Synergo 1 (en heel veel kampioenen!)

Een week na het waterballet tegen Noviomagum, regende het opnieuw pijpenstelen tijdens de wedstrijd van Synergo 1. En net als een week geleden won Synergo 1. Dit keer van Viko uit Vianen: 12-15. 

Synergo 7 op een unieke (?) anderhalve meter afstand kampioensfoto

Synergo 2 speelde voor het eerste en leek door zorgvuldig verdedigen op weg naar een overwinning (7-10). Maar VIKO 2 schot in het laatste kwartier ineens met scherp en eindigde met een verdiende 16-12 overwinning. 

Synergo 1 opende nog in droog weer en pakte gelijk een voorsprong, maar kon niet verder uitlopen dan twee punten. Na een kwartier begon het te regenen en het hield niet meer op met regenen tot de laatste tien minuten van de tweede helft. Tijdens de regen had Synergo 1 steeds een kleine voorsprong, maar de handen werden koud en de schoten vielen steeds slechter. Net op tijd werd het droog en in de laatste tien minuten stelde het eerste met vier afstandsschoten orde op zaken. Eindstand: 12-15. 

Met zes punten uit zes wedstrijden staat Synergo 1 nu op een gedeelde derde plaats. Als we ‘gewoon’ door mogen korfballen, staat volgende week zaterdag de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Rust Roest uit Eindhoven op het programma.

Synergo 3 won later op de middag in een eveneens regenachtig Utrecht overtuigend van MIA (14-6) en het jonge derde nestelt zich netjes in de subtop van hun poule.

Kampioenen 

De nodige kampioenschappen waren er zaterdag te vieren! De D1 speelde thuis tegen DOC en de ouders hadden zelfs een livestream opgezet, zodat de familie thuis kon meekijken. Na een spannende eerste helft (2-2) liep de D1 uiteindelijk uit naar een verdiende 7-2 overwinning. Gefeliciteerd Iris, Lisa en kids! 

De B1 werd kampioen in Houten door Victum met 4-9 te verslaan. Niet de beste wedstrijd voor de B1 (de ruststand was 0-2), maar 86 goals voor en 33 tegen na vijf wedstrijden zijn desalniettemin overtuigende statistieken. In de zaal speelt de B1 gelukkig wél in de eerste klasse. 

De E1 kroonde zich, net als de E2 een week eerder, tot kampioen door stadsgenoot HKC E1 met maar liefst 9-20 te verslaan. Goed gedaan kids en coach Gina en Nina! Er is ook een apart verslag van deze wedstrijd. 

Ook de A2 werd in Nieuwegein kampioen. Het ooggetuigenverslag door Wim Datema: “Het begon heel nerveus… kwamen te snel achter… maar wisten langzaam maar zeker de wedstrijd toch weer naar ons toe te trekken. Tot we na de 6-6 beslissende klappen uitdeelden waar ze niet meer van bijkwamen (eindstand 6-8). Daarmee was het kampioenschap wel veilig gesteld. En op een tochtig en koud Koveni veld werd toen de dikverdiende taart verorberd… waarbij naar verluid nog wel wat slagroomvlekken op het Koveni-terras zijn achtergebleven.”

Synergo 7 werd vorige week al kampioen en wilde dat zaterdag gaan vieren in Utrecht. De regen gooide echter roet in het eten (6-12 verlies tegen ESDO) en Synergo 7 is blij dat het zich mag gaan opmaken voor het zaalseizoen. Desondanks: kampioen! 

Week van de scheidsrechter

Dan was het afgelopen week ook nog eens week van de scheidsrechter. Voor alle scheidsrechters van Synergo-wedstrijden waren er daarom bijna traditiegetrouw heerlijke domtorentjes, die door de scheidsrechters met een grote glimlach werden ontvangen. Scheidsrechters bedankt, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen!

Spelers van de E1 overhandigen het domtorentje aan de scheidsrechter van HKC

Volgende week en overgang naar zaal

Het zal weer spannend worden deze week met de oplopende Corona-cijfers. Dinsdag is er weer een persconferentie van het kabinet. Komen er extra maatregelen en mogen we door? Voor de meeste (jeugd)teams zit de eerste helft van het veldseizoen erop. De scholen hebben na volgende week herfstvakantie.

Synergo 1 tot en met 6, de A1, B1, B3 en E1 hebben aanstaande zaterdag nog wel een wedstrijd. En ook de week erna komen de hoogste seniorenteams nog in actie. Vanaf maandag 2 november trainen we allemaal weer in de zaal. Oefenwedstrijden zijn er op zaterdag 7 en zaterdag 14 november. Vanaf 21 november start, als alles goed gaat, de zaalcompetitie weer.