Drie kampioenen erbij in de jeugd: A1, C2 en F1

Zaterdag 18 maart was een spannende dag; maar liefst 3 teams konden kampioen worden die dag. Het ging om de F1, de C2 en de A1.

Hoe ging het tijdens hun kampioenwedstrijden?

Synergo F1

De kick-off van de dag was de F1 tegen Dalto. Op de tribune was het volle bak en het publiek kon smullen van veel doelpunten van de F1. De ploeg liet de hele wedstrijd goed zien dat ze veel geleerd hebben dit jaar. Vooral goed samenspelen en mooie doelpunten maken.

Het werd uiteindelijk maar liefst 18-2 voor de F1. Tijdens de wedstrijd heeft onze Fleur vanuit de E1 Dalto zelfs nog geholpen als superspeler, omdat hun superspeler was uitgevallen. Dit heeft Fleur ontzettend sportief opgepakt!

Na de wedstrijd kreeg de F1 medailles van Jesse en Larissa uit Synergo 1. Dit vond de jeugd ontzettend leuk! Daarna was het natuurlijk tijd voor taart in de kantine. Ook kregen de trainers Vera en Niklas een applaus van spelers en ouders!

Synergo C2

Rond het middaguur was het de beurt aan de C2 tegen MIA. De ploeg hield het in de eerste helft spannend, waarbij ze enkele doelpunten gelijk op gingen, maar uiteindelijk wist de C2 de wedstrijd overtuigend te winnen.

Het was knap hoe de C2 onder de druk van een kampioenswedstrijd toch heel beheerst en leuk bleef spelen. Er werd ook slim gebruik gemaakt van de eerste bal in het aanvalsvak, die gelijk door ging naar een vrijstaande speler bij de korf.

De wedstrijd is een verdiende overwinning geworden van 8-3, waarna de C2 helemaal gek werd, de ouders vrolijk meededen en de taart als beloning extra zoet smaakte.

Synergo A1

De afsluiter van de dag was de A1 tegen Fortissimo. Alhoewel hier van tevoren weinig twijfel was over of de A1 het zou gaan redden, moet je het toch altijd wel laten zien op moment suprême.

En hoe hebben ze dat gedaan, met een stand van maar liefst 29-6 was er geen twijfel meer mogelijk; de A1 was dit seizoen overtuigend de sterkste. Of zoals de coach van Fortissimo tegen de coach Ilse zei: “Ik hoop dat jullie nu naar een klasse gaan waar jullie wel thuishoren”. 1 minuut voor het einde was er nog even een time out om samen van het moment te genieten.

Ook de A1 kreeg taart en nog een kleine speech van de voorzitter van de KC jeugd, Roelie. Ik kan overigens beter speechen dan een taart vasthouden blijkt…

Drie maal!

Drie van de drie kampioenschappen binnen, een geslaagde dag voor Synergo!

Gefeliciteerd!

Namens de KC Jeugd,
Roelie.

Zie ook