Update combinatiefunctionaris oktober

Een verslag van de clinics in Overvecht, de sportdag in de herfstvakantie én het eerste veldseizoen van de F2.

Clinics in Overvecht

De afgelopen weken ben ik bij een aantal scholen langs geweest in Overvecht. Ik heb geweldige lessen gehad met de kinderen en in het bijzonder bij de OBO Spoorzicht waar ik voor het eerst mocht langskomen. De sfeer was positief en het niveau was goed voor kinderen die nooit korfballen. Veel leuke reacties ontvangen en dat maakt dit werk zo leuk.

Daarnaast ben ik nog bij de OBO Klopvaart, Marcusschool, Mattheus en OBO de Gagel geweest. Je merkt dat de kinderen steeds meer herkennen van korfbal, omdat het jaarlijks wordt herhaald. Daardoor kan je verschillende oefenvormen toepassen en gaat het niveau omhoog. Op een aantal scholen waar de clinics zijn afgerond, zijn er al flyers uitgedeeld voor zowel de vereniging als de Buurtsportclub. Hopelijk maken er veel kinderen gebruik van en komen zij trainen bij de club. Of maken ze toch liever eerst een tussenstap in de vorm van de 6 lessen bij de Buurtsportclub. Deze start volgende week dinsdag en het zou geweldig zijn als dat net zo’n succes wordt als twee jaar geleden.

Sportdag in de Dreef

In de vakantie organiseren wij met de combinatiefunctionarissen altijd een sportdag voor de kinderen. Deze keer hebben wij het dubbele aantal deelnemers behaald in vergelijking met de voorgaande sportdagen. In totaal hebben 70 kinderen allerlei sportactiviteiten gedaan en hebben zij kennis kunnen maken met: korfbal, dans, voetbal, Taekwon-Do, worstelen, atletiek, tafeltennis en meidensport. De verenigingen hebben zichzelf via deze sportdag weer extra kunnen promoten en zowel de kinderen als wij hebben genoten. Voor het eerst waren er ook kinderen van het AZC aanwezig. Ondanks dat de meeste kinderen de taal niet spreken kom je met gebaren een heel eind en hebben zij ook een leuke middag gehad.

F2

Team_F2_2017_18De eerste weken als trainer van de F2 zijn goed bevallen. De kinderen worden met de week beter en begrijpen wat de bedoeling is. Ondanks dat er helaas nog niet gewonnen is, merk ik dat de kinderen plezier hebben en leergierig zijn. In de zaal gaan wij er weer vol tegenaan en dan weet ik zeker dat de eerste overwinning voor deze toppers er aan komt!

Tot zover deze update, veel succes allemaal voor komend zaalseizoen en jullie horen snel weer van mij!

Met sportieve groet,
Stefan van Doorn.

 

Zie ook