Update van de combinatiefunctionaris

De zomervakantie is alweer een tijdje voorbij, de scholen zijn in volle gang en het korfbalseizoen is ook eindelijk weer begonnen! Er is opnieuw genoeg  te doen voor mij zowel in de wijk als bij de vereniging.

Na een heerlijke vakantie ben ik helemaal opgeladen om Synergo zo goed mogelijk te helpen waar nodig is en de kinderen in de wijk kennis te laten maken met korfbal en de vereniging.

Zomeractiviteiten

Kort na mijn vakantie heb ik al twee leuke activiteiten gehad en heb ik gezien dat kinderen enthousiast werden van korfbal. De eerste activiteit waren de Zomerfit-clinics voor kinderen. Medicort organiseert dit jaarlijks voor kinderen met een beperking. In sporthal Oudenrijn hebben in totaal 10 kinderen 3 keer kunnen korfballen en het enthousiasme was groot. Ondanks de verschillende beperkingen waren het hele leuke lessen en hoop ik de volgende zomervakantie weer langs te gaan.

De andere activiteit in de vakantie was de Summer Sports. Elke zomer organiseert PM Dance deze sport- en spelactiviteiten in de wijken Kanaleneiland en Overvecht. Dit jaar ben ik weer twee dagen langs geweest en de opkomst was goed, ondanks het mindere weer en de vakantie. De kinderen hebben verschillende sporten gedaan waaronder korfbal, voetbal, basketbal, dansen, atletiek. Deze laagdrempelige activiteiten vinden de kinderen altijd leuk en zo maken zij ook kennis met allerlei sporten.

Trainen van de F2

Team_F2_2017_18Wat ik vorig seizoen al een tijdje heb gedaan, ga ik ook nu weer met veel plezier doen. Elke woensdag geef ik trainen aan de kinderen van de F2 samen met Joke. Ik vind het een leuke uitdaging om deze kinderen te mogen trainen.

De eerste 2 wedstrijden hebben deze topper s al achter de rug en er valt zeker nog veel te verbeteren. Elke week doen ze hun best en worden ze iets beter en uiteindelijk komen de doelpunten en resultaten ook. De kinderen zijn enthousiast en leergierig en ik weet zeker dat wij er samen een leuk seizoen van gaan maken.

Clinics + Buurtsportclub

De afgelopen weken ben ik druk geweest met in totaal 9 scholen waar ik voor het einde van dit jaar clinics ga geven. De eerste clinics zijn al achter de rug bij De Schakel, OBO Klopvaart en OBO Spoorzicht. Verder ga ik nog langs bij de Marcusschool, Op Dreef, Cleophas, OBO de Gagel, Mattheus en de Johannes. Tot nu toe waren de lessen ontzettend leuk en zijn de kinderen enthousiast. Ik heb alweer een aantal kinderen gezien die aardig kunnen korfballen en ik hoop dat zij de stap willen en kunnen maken naar de vereniging of zich aanmelden voor de naschoolse lessen.

De Buurtsportclub gaat eind oktober ook weer van start. Vorig schooljaar hebben wij op verschillende locaties naschools aanbod verzorgd onder de naam Bijenkorf maar dat bleek achteraf helaas geen echt succes te zijn. De Buurtsportclub was voorheen altijd populair onder kinderen in de wijk en ik ben benieuwd of zij weer de weg weten te vinden naar deze naschoolse activiteiten en zo een mooie tussenstap te maken om vervolgens naar de vereniging te komen.

Tot slot

Volgende keer kom ik terug op een aantal activiteiten en vertel ik alle nieuwe ontwikkelingen. Ik heb er zin in om weer langs de scholen te gaan, om van het naschoolse aanbod een succes te maken en om diverse activiteiten voor de vereniging uit te voeren en organiseren.

Met sportieve groet,
Stefan van Doorn.

 

Zie ook