Zomerupdate combinatiefunctionaris

Helaas ben ik in de laatste periode voor de zomervakantie zelf geblesseerd geraakt, waardoor ik lang niet bij alle activiteiten aanwezig heb kunnen zijn.

Zo heb ik ook het schoolkorfbaltoernooi bij Synergo aan mij voorbij moeten laten gaan. Gelukkig is het ook dit jaar een groot succes geworden en hebben veel kinderen kennis kunnen maken met de korfbalsport.

Hieronder kunnen jullie lezen over een aantal activiteiten waarbij ik wel aanwezig kon zijn.

Clinics Rafaelschool

In mei 2016 zijn Ineke en ik weer actief geweest op een school in het speciaal onderwijs. Dit keer hebben wij clinics gegeven op de Rafaelschool. Deze clinics waren heel uitdagend voor ons, omdat het niveauverschil bij de kinderen ver uit elkaar lag. Toch is het gelukt om ook voor deze doelgroep leuke clinics te verzorgen voor de kinderen. Zij hebben 3 weken lang iedere maandag voor het eerst kennis mogen maken met korfbal. De kinderen waren erg enthousiast! Na afloop van de laatste les kregen zij een mooi korfbaldiploma van Special Heroes.

Sportdag Belle van Zuylen

Samen met Huub Geerdink heb ik clinics verzorgd op de sportdag van de Belle van Zuylen op vrijdag 17 juni. Erg leuk! Opnieuw een school in het speciaal onderwijs en dan denk je misschien ‘kunnen deze kinderen dan ook korfballen’? Ja, dit is zeker zo. Korfbal is echt een sport voor iedereen. De kinderen waren fanatiek en erg enthousiast en dat maakt mijn werk als combinatiefunctionaris extra leuk en uitdagend! Ik hoop dat er nog veel sportdagen zullen volgen, want dan ben ik zeker weer van de partij.

Clinic speciaal onderwijs2Buurtsportclub

De laatste 6 weken voor de zomervakantie heb ik met de kinderen van de Buurtsportclub mogen trainen op het veld bij Synergo. De kinderen hebben telkens met mooi weer kunnen korfballen en een beeld gekregen van de accommodatie. Wat extra leuk is, is dat na een periode van een jaar lang clinics op de woensdagmiddag in Overvecht, 2 meisjes zich hebben aangemeld als lid bij Synergo!

Een mooiere beloning voor alle tijd die ik erin heb gestoken is er niet. In de toekomst verwacht ik dat er meer kinderen lid gaan worden vanuit de naschoolse korfballessen. De rest van de kinderen verwacht ik na de zomervakantie weer terug. Zij willen nog een jaartje wachten tot zij mogelijk ook lid worden van Synergo. De vooruitzichten zijn in elk geval positief en ik hoop op deze wijze een bijdrage te leveren aan de groei van Synergo!

Verlenging contract combinatiefunctionaris

In de maand augustus werkt Synergo aan een nieuwe verlengingsaanvraag voor de combinatiefunctionaris voor de periode 1 januari 2017 t/m 31 juli 2018. Ik ga er vanuit dat de aanvraag met succes wordt ingediend en dat ik ook de komende jaren mijn werk op de ingeslagen weg kan voortzetten.

Je favoriete sport op deze wijze promoten in de wijk geeft veel voldoening en plezier en het zou bijzonder jammer zijn als dit weg zou vallen. Er staan in ieder geval weer genoeg mooie projecten en plannen in de steigers!. Als ik meer weet, dan horen jullie dit natuurlijk ook.

Veel succes bij de start van het nieuwe seizoen en ik kom zeker snel langs bij Synergo!

Groetjes,
Stefan.

 

Zie ook