Update combinatiefunctionaris november

Een update van Stefans combinatiefunctionariswerk; korfballessen in Overvecht, de Buurtsportclub op woensdagmiddagen, een sportdag op het Marco van Basten-sportcomplex, korfbal in het speciaal onderwijs, het Wijk Actie Plan Overvecht en de vrijwilligersmodule in Sportlink.

De afgelopen tijd heb ik niet stil gezeten. Ik ben druk bezig geweest om de sport korfbal in de wijk meer onder de aandacht te brengen en heb diverse activiteiten uitgevoerd in de wijk.

Overvecht

In de wijk Overvecht heb ik lesgegeven aan kinderen van Basisschool De Schakel en op de Marcusschool. Kinderen uit groepen 3 t/m 8 hebben op deze manier kennis kunnen maken met de korfbalsport. Zij vonden het erg leuk en waren enthousiast.

Buurtsportclub

Dit schooljaar is ook de Buurtsportclub weer gestart. Bij de buurtsportclub kun je, dichtbij huis, betaalbaar sporten en ontdekken welke sport jij leuk vindt! De lessen vinden allemaal na schooltijd plaats op de playground, skatebaan of in een gymzaal in de buurt. De kinderen uit groep 1 t/m 5 kunnen elke woensdagmiddag bij mij terecht in de gymzaal aan de Bangkokdreef.

BuurtsportclubDe opstart is altijd even lastig na de zomervakantie, maar ondertussen is er toch een vaste groep van zo’n 15 kinderen. Binnenkort loopt de eerste periode af en ga ik mijn best doen om de kinderen en ouders enthousiast te maken om de stap naar Synergo te zetten. Abdeslam Loukili (Synergo A2) zal mij daarbij gaan helpen. Dit vind ik natuurlijk erg leuk! Abdeslam helpt mee vanuit zijn betrokkenheid bij Sportimpuls, waarbij VV de Dreef één van de partners is in Overvecht. Zij bieden ondersteuning aan bij sportactiviteiten in de wijk.

Heb je ook interesse of vind je het gewoon leuk om een keer te komen helpen, laat het mij dan weten, 06-54684966, synergo-korfbal@hartenvoorsport.nl

Sportdag op het Marco van Basten-sportcomplex

Na de zomervakantie werd Synergo benaderd door de Parkschool (een school in de wijk Lombok).

20150930_sportdag-groep20150930_sportdag-luchtkussenZij wilden op hun sportdag ook graag kinderen laten kennismaken met korfbal. Samen met Ineke heb ik op de sportdag korfbalclinics gegeven. De kinderen waren enthousiast en het toernooi was superleuk georganiseerd. Het was ook heel mooi weer. De zon scheen volop en de kinderen konden hier kennis maken met diverse sporten zoals atletiek, honkbal en korfbal. Erg leuk!

Speciaal onderwijs

Ik heb onlangs samen met Ineke kennisgemaakt op Basisschool De Schans. Dit is een cluster-3 school voor onderwijs aan chronisch en langdurig zieke kinderen. Dit was erg leuk! We hebben gekeken hoe deze kinderen een yogalesje kregen. Het was wel even wennen voor ze, maar ze deden wel allemaal heel enthousiast mee. Eind januari 2016 ga ik daar samen met Ineke 3 weken achterelkaar op de maandag korfbalclinics geven. Ik heb er nu al zin in!

Wijk Actie Plan Overvecht

Naast het geven van korfbalclinics op diverse basisscholen ga ik samen met Ineke, Mamoun en een aantal partners uit de wijk Overvecht een activiteit organiseren voor allochtone moeders en kinderen. Ik ben vooral benieuwd naar de samenwerking met Stichting Al Amal en Stichting Jou. Zelf heb ik nog geen ervaring met deze doelgroep, maar ik heb er wel veel zin in. En samen met Mamoun en Ineke moet het lukken om iets leuks te organiseren. Ik zal jullie daarover de volgende keer meer vertellen.

Sportlink

Naast actieve korfbalactiviteiten ben ik ook samen met Ineke en Eva bezig geweest met de vrijwilligersmodule in Sportlink. Het is best even uitzoeken hoe zo’n module nu precies werkt. Om het systeem goed te kunnen testen, moeten wij eerst zelf nog veel basisgegevens aanvullen in Sportlink.

Daarnaast lopen wij ook best iedere keer vast in het systeem en hebben wij nu besloten om de helpdesk van Sportlink te benaderen en te kijken of het niet mogelijk is om een workshop bij het KNKV te krijgen, zodat wij sneller het systeem op de juiste wijze kunnen inrichten.

Ik hoop jullie ook hierover de volgende keer weer wat meer te kunnen vertellen.
Succes allemaal in het nieuwe zaalseizoen!

Met sportieve groet,
Stefan van Doorn.
(Combinatiefunctionaris korfbal)

 

 

Zie ook