Eerste sociale sessie met MVV Nederland

Onder begeleiding van MVV Nederland was de eerste bijeenkomst op 30 november om tot een definitief plan te komen voor passende maatschappelijke activiteiten voor Sportpark Loevenhoutsedijk.

mvv-3Synergo doet meer dan alleen korfbal. Dat doen we met de leden, maar ook met onze wijkbewoners en wijkorganisaties. Samen.

Ontmoeten

De druilige maandagavond 30 november zijn Ineke, Huub, Petra B, Jokelyn, Anne de R, Paula, Mamoun, Sander Ho, Peter, Stefan van D en Elline in de kantine aanwezig. Aangeschoven zijn Luc, de voorzitter van tafeltennisvereniging SVE (170 leden) en Miranda van Zoelen vanuit Harten voor Sport.

MVV-wiel sociaal netwerk Synergo-kleinOns doel van vanavond is met elkaar starten om de plannen rondom de sporthal en de buurtaccommodatie concreter te maken. De begeleiding hierbij is in handen van Karin Pannekoek, van MVV Nederland (Maatschappelijk Verantwoord Verenigen).

Vertoeven: Synergo dat zijn wij!

Mooi om te zien hoe we het thuis- en familiegevoel dat binnen Synergo leeft, juist willen delen met onze omgeving. En Synergo wil de kracht van sport inzetten om andere mensen uit hun isolement te halen. Dit vormt de basis om de ideeën concreet te maken. Hierin zien we dat het een uitdaging is om vrijwilligers te regelen en het van plan tot werkelijkheid te realiseren.

Bewegen

We verdelen ons in twee groepen. Een groepje onderzoekt wat er goed gaat binnen Synergo en waar de mogelijkheden liggen. Een ander groepje kijkt juist waar de mogelijkheden liggen in de omgeving, en wat de uitdagingen kunnen zijn.

Overige avonden

  • 14 december: Droomsessie, hoe ziet Synergo er over 10 jaar uit
  • 4 januari: Wat gaan we de komende twee jaar doen op weg naar onze droom
  • 25 januari: Draagvlaksessie, iedereen neemt een of twee mensen mee en we gaan de activiteiten concreet maken (en wanneer en door wie)
  • 1 februari: Overhandiging MVV-handboek, afspraken over borging maken en evaluatie.

Sociaal netwerk

accommodatie-sportpark-domEen vereniging van 400 leden heeft ook een maatschappelijke rol te vervullen. Synergo wil meer doen dan alleen maar korfbal aanbieden. Sporten, bewegen en gezondheid zijn belangrijk, maar de vereniging biedt ook sociale kansen. Bijvoorbeeld netwerken, elkaar ontmoeten, vrijwilligersfuncties voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Synergo vindt de bouw van een sporthal op het sportpark Loevenhoutsedijk een goede kans meer te doen. De vereniging wil het sportterrein graag inrichten als onderdeel van een multifunctioneel park. Met kansen voor netwerkvorming en activering van bewoners.

Elline.

 

 

Meer informatie

Zie ook