Synergo doet meer dan alleen korfbal

Synergo wil als betrokken vereniging ook graag haar sociaal maatschappelijke rol uitvoeren in de wijk(en). Voor het sociaal netwerk spraken Elline, Ineke en Sander met een sociaal makelaar van Wijk&co.

samen2Een vereniging van 400 leden heeft ook een maatschappelijke rol te vervullen. Synergo wil meer doen dan alleen maar korfbal aanbieden. Sporten, bewegen en gezondheid zijn belangrijk, maar de vereniging biedt ook sociale kansen. Bijvoorbeeld netwerken, elkaar ontmoeten, vrijwilligersfuncties voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Sociaal netwerk

De organisatie Wijk&co helpt bewoners in Overvecht en Utrecht Noordoost zich te verbinden en samen te werken. Dit sluit goed aan op de visie van Synergo om het sportterrein Loevenhoutsedijk in te richten als onderdeel van een multifunctioneel park. Met kansen voor netwerkvorming en activering van bewoners. Dit schept kansen voor (sport)opvang, fysiotherapie, vergader-/ workshopruimtes en natuurlijk vrijwilligersfuncties.

logo wijk&coSociaal (korfbal)netwerk

Het overleg met sociaal makelaar Gert van Wijk&co laat zien dat er veel organisaties en initiatieven zijn in de wijken. We kunnen allen gebruik maken van elkaars kennis en mogelijkheden.

En uit alle initiatieven en overleggen blijkt dat wijkorganisaties Synergo al goed weten te vinden! De velduitbreiding en een sporthal op sportpark Loevenhoutsedijk geven hiervoor nog meer mogelijkheden.

Meer doen

Synergo doet meer dan alleen korfbal. Dat doen we met de leden, maar ook met onze wijkbewoners en wijkorganisaties. Samen.

Sander.

 

 

Zie ook