Synergo op stoom

Vandaag de 1e thuiswedstrijd van Synergo 1 en 2 van dit zaalseizoen in De Dreef. Teams van de week E6 en E7 lopen samen met de selectie op en moedigen hen vanaf de kant aan. Zij gaan met mooie handtekeningkaarten naar huis. Mooi werk Malou, Daphne en Marc. Ik kom zelf niet kijken, ik zit nog even met mijn achillespees omhoog, afgelopen vrijdag voor de 2e keer geopereerd en nu zit het driedubbel echt goed vast. Ik hoop natuurlijk wel op een lekkere  volle tribune. Het spel is mooi, snel en met veel doelpunten. Het enthousiasme en in de inzet van teams en trainers zijn aanstekelijk. Veel plezier dus en een live verslag via FB is natuurlijk erg leuk!

Synergo is op stoom. Jeroen, Oskar en ik keken vorige week tijdens de bestuursvergadering terug op de 1e maanden van dit seizoen, waarin we 3 focuspunten hadden neergezet:

1. Verankeren van de nieuwe korfbalorganisatie. Teamcoördinatoren, oefenwedstrijden, trainingsschema’s, andere vorm van wedstrijdsecretariaat, meerdere trainingszalen, materiaaltekorten, trainers en coaches en trainers begeleiding en tijdig teamindelingen opsturen. Allemaal opgepakt  en leerpunten opgedaan voor volgende keer. Sander, Suzanne en Oskar coordineren dit alles.

2. Scheidsrechters. Alle B-leden behalen hun spelregelbewijs via Korfbalmasterz, donderdag 26 november 1e spelavond voor de training. Willen een klok aan de buitenkant van de kantine, gaan starten met interviews met scheidsrechters tbv werving. We zullen ook dit seizoen een aardige malus krijgen, dus werving is essentieel! Een bestuurslid ‘scheidsrechterszaken’ is gewenst. Zin in? Mail bestuur@synergo.nl.

3. De nieuwe accommodatie: sporthal en velduitbreiding. De definitieve plek van de sporthal is bijna bekend, er wordt druk getekend. Hans coördineert heel wat af. En er wordt gerekend aan het financiele plaatje. Jeroen slaapt met de rekenmachine naast zijn bed om tot een mooie eindplaat te komen. We starten 5 sessies onder (gesubsidieerde) begeleiding van MVV Nederland voor het definitieve plan voor passende maatschappelijke activiteiten. Meer info? Vraag Ineke of Elline Hemke.

Synergo is op stoom.
Met het aanbrengen van focuspunten is het de kunst om alle andere activiteiten van de club goed te laten doordraaien. Onze commissies draaien lekker door:

  • De kantinecie biedt een hele schone kantine, heerlijke broodjes, een barrooster en begeleiden ouders van jeugdleden.
  • De jeugdactiviteitencie ontvangt 29 november Sinterklaas en zijn pieten
  • De activiteitencie zoekt een 13e team voor de Pubquiz op 20 november met eten van de kantinecie. Welk team verslaat de Quizzende Fresia’s? Een heus Synergo kerstverhaal komt eraan, en het jaar 2016 openen we met een bierproeverij.
  • Loes en Paula sjouwen weer wat af met de shirts en kleding
  • Frank Dingjan bracht weer ballen rond en stickerde 6 gloednieuwe uitschuifbare Synergopalen naar Zuilen en Dr. De Bos gymzaal. Deze palen kunnen we gebruiken voor eigen wervingsactiviteiten in wijken en voor het schoolkorfbaltoernooi
  • De website commissie zorgde voor clubbrede content, meer webartikelen, Synergo TV en de selectie, de A1 en de A2 schreven verslagen van wedstrijden. Welk team volgt?
  • Het 5e organiseerde de Grote Clubactie. De opbrengst en de winnaars van de lotenverkopers volgen.

Er zijn altijd nieuwe, soms onverwachte, aandachtspunten op te pakken. Zoals de digitale spelerskaarten, vol verve en inzet opgepakt door David en Marc, wat een klus!
En zoals de werving van kangoeroes en F-jes die dit jaar voor het eerst sinds jaren achterblijft. De korfbalcommissie heeft gekeken hoeveel instroom we jaarlijks moeten hebben en houden om voldoende groei te houden en minimaal 3 teams (8-tallen) te kunnen blijven garanderen. We organiseren daarom een focusavond ‘WERVING’. Zin om mee te doen? Meld je dan bij Anne aan (voorzitter@synergo.nl).

Op 15 december is een 2e brainstormavond met bestuursleden van OVVO, Nova, Victum, Hebbes, HKC, DOS Westbroek, Fiducia, Koveni en Synergo, KNKV en VSU over ‘Korfbal promoten in Utrecht’. De 1e brainstorm leverde een profiel van de sport Korfbal op: wat is er nu zo leuk aan korfbal? En een keuze top 10 (van bijna 50 ideeën) op van promotie activiteiten. Deze clubs slaan de handen ineen om gezamenlijk korfbal op de kaart te zetten.

Synergo is op stoom!

Anne de Roos

Voorzitter Synergo