De Brede School in Overvecht

Synergo is naar een hele leuke en nuttige bijeenkomst geweest van de Brede School in Overvecht. Twaalf basisscholen in de wijk vormen samen met vier partnerorganisaties Brede School Overvecht.

Lesgeven voor de Brede School is niet zomaar lesgeven. Overvecht is een Vreedzame Wijk, je leert kinderen hier niet alleen gitaar spelen of korfballen, maar ook samenwerken en verantwoordelijk te zijn voor een positieve sfeer in de groep.

Onze Buurtsportcoach Casper de Bruijn en Ineke laten deze kinderen weer kennismaken met korfbal. Wij maken contact met de ouders van kinderen en onze trainingen vormen een eerste stap naar een lidmaatschap bij Synergo.

Belangrijk is dat je de lessen enthousiast en spelenderwijs aanpakt en dat je vooraf bedenkt hoe je de lessen wilt opbouwen en welk doel je wilt bereiken. Er zijn 5 lessen per groep (1 dag in de week) achtereen, met tijdens een afsluitende ouderles spelen kind en ouder korfbal.

Naschoolse lessen

Na de lessen tijdens de reguliere schooltijd zijn er ook nog naschoolse lessen. De kinderen kunnen zich hier digitaal voor inschrijven bij hun school.
Wij proberen een veilige omgeving te creëren en een goed contact te maken met de kinderen door te rouleren in kleine groepjes. De maatschappelijke waarde van actief lidmaatschap van een sportvereniging is groot en heeft een positief effect op het hele gezin.

Naast dat het super leuk is om les te geven op deze scholen, hopen wij natuurlijk ook dat veel kinderen zo enthousiast worden dat zij meedoen op ons jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. En uiteindelijk ook lid worden van Synergo.

Stage

Synergo is ook een erkend leerbedrijf. Vind jij het leuk om ons een keer te helpen bij het trainen geven of wil je bij ons jouw (maatschappelijke) stage uren lopen, laat het ons weten, ineke.hoogewoning@ziggo.nl of 06-52504248.

Groetjes,
Ineke.

 

Zie ook