Update van onze combinatiefunctionaris korfbal

Een update van Stefans combinatiefunctionariswerk; korfballessen in Overvecht, de Buurtsportclub op woensdagmiddagen, zomerkorfbal in de wijk én de vrijwilligersmodule in Sportlink.

Schoolkorfbal2015-03Voor de zomervakantie ben ik druk bezig geweest met het werven van leden voor Synergo in de wijk Overvecht. Op de scholen waren de kinderen erg enthousiast en deden goed mee met de korfballessen. Een groot aantal kinderen gaf zich op voor het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi bij Synergo. Resultaat: een aantal nieuwe leden voor Synergo.

Buurtsportclub

Naast het geven van lessen op scholen ben ik ook actief geweest in Overvecht Noord en Zuid bij de Buurtsportclub. Hier hebben kinderen tussen 4 en 10 jaar op de woensdagmiddag kennis kunnen maken met de korfbalsport. De woensdagmiddag werd over het algemeen goed bezocht.

De opkomst lag gemiddeld tussen de 15-20 kinderen. Deze kinderen hebben op een leuke manier geleerd wat korfbal is. Samenspel, goed vangen, gooien en scoren stonden centraal bij de oefeningen die ik heb gegeven. Helaas blijkt het in de praktijk dat Synergo voor kinderen uit Overvecht-Noord toch best ver weg is. Ondanks het feit dat het niet direct nieuwe leden oplevert, is het natuurlijk ook belangrijk dat kinderen dagelijks bewegen en 1x in de week willen korfballen, omdat ze de sport leuk vinden.

Zomervakantie

In de zomervakantie heb ik met een aantal combinatiefunctionarissen van diverse sporten een zomeractiviteiten-week georganiseerd in de wijk. Op de locaties speeltuin de Gagel en de Watertoren hebben kinderen tot 12 jaar kennis kunnen maken met korfbal, voetbal, atletiek en Taekwon-Do. Het weer was deze dagen fantastisch. De opkomst viel ook zeker niet tegen. De kinderen die niet op vakantie zijn geweest, hebben de hele week heerlijk kunnen sporten.

Vakantie

Ik ben zelf op vakantie geweest naar Antwerpen en Brugge.  Na een lang examenjaar (geslaagd voor mijn examen opleiding Sport- en bewegingscoördinator) en mijn werkzaamheden in de wijk voor Synergo, was ik daar wel aan toe. Ik heb genoten van een heerlijke vakantie en ik ben inmiddels weer gestart in de wijk.

Promotie

Ik heb veel plezier in mijn werk als combinatiefunctionaris en ik hoop nog meer leden te werven voor Synergo en kinderen te enthousiasmeren voor korfbal. Met name de kleutergroepen zijn moeilijk te bereiken voor de vereniging en mijn aandacht zal daardoor extra gevestigd zijn op deze doelgroep. De komende periode gaan er nog diverse activiteiten plaatsvinden in de wijken. Daarover horen jullie de volgende keer meer.

Naast mijn activiteiten in de wijk zal ik ook met Ineke en Eva verder aan de slag gaan met Sportlink met het testen van de vrijwilligersmodule. Ik wens jullie dit seizoen allemaal veel succes en tot ziens op het veld!

Met sportieve groet,
Stefan van Doorn.

 

Zie ook