Synergo 2 kampioen

Zaterdag 1 juni speelde Synergo 2 haar kampioenswedstrijd tegen KZ4 uit Koog aan de Zaan. De week voorafgaand was er goed en scherp getraind en werden er afspraken gemaakt. Na 2 jaar vooral bezig geweest te zijn met beter worden en met plezier korfballen, was er volgens het team nu maar 1 doel; kampioen worden in de reserve eerste klasse en daarmee promotie naar de reserve overgangsklasse.

Tijdens de bespreking voor de wedstrijd hing een door Maaike getekende en uitgeschreven poster op de deur waarmee zij beeldde de binnen de selectie befaamde cirkels uit. Oftewel cirkel 1: uitvoeren van taken, focus en concentratie op de korfbalinhoud. En ergens in cirkel 6 kwam de kampioenschapstaart pas. Daar was vooraf dan ook niemand (oké behalve de KC en stiekem ook de teammanager dan) mee bezig. Iedereen had er zin in, de wedstrijd kon beginnen!

Zoals wel vaker in kampioenswedstrijden was het begin wat nerveus. KZ kwam op een 0-2 en 1-3 voorsprong. In de fase die volgde herpakte het tweede zich. Mede door een sterk spelende Thijmen (hij zou deze wedstrijd in totaal 9! keer scoren) en een slimme Abdeslam knokte Synergo zich terug. Al was de laatste fase van de eerste helft toch weer voor KZ. Ruststand 7-9.

Tweede helft

In de tweede helft maakte Kasper plaats voor Stefan. En Anniek kwam in het veld voor Tirza. Al snel was het weer gelijk. Vanaf toen bleef Synergo scoren en lukte het KZ niet meer om aangehaakt te blijven. Jesse kwam het veld nog in om Abdeslam wat rust te gunnen voordat hij aan zijn laatste thuisminuten begon. Het verschil liep uiteindelijk op naar 4 punten en toen het laatste fluitsignaal klonk stond er een 18-14 eindstand op het scorebord. En dus tijd voor cirkel 5: Synergo 2 is kampioen en promoveert naar de Overgangsklasse!

Tot ziens, maar no goodbye

Deze wedstrijd stond ook in het teken van de laatste thuiswedstrijd van Abdeslam. Hij kreeg vlak voor het einde van de wedstrijd zijn verdiende publiekswissel en een mooie bos bloemen voor thuis. Bloemen waren er ook voor Maaike, zij begint na dit seizoen aan een nieuw avontuur bij Dalto 3. Maaike nogmaals heel veel succes en plezier daar. We gaan je missen!

Trots

Een prestatie om trots op te zijn. Het is Maaike en de spelers gelukt om er in de afgelopen 2 jaar een team van te maken dat zowel de eerste helft veld als de tweede helft van het veld kampioen geworden is. Wat ook gelukt is is nog meer één selectie zijn.

De samenwerking van Maaike, Oskar en Robbin ligt hieraan ten grondslag als ook de betrokkenheid van de spelers bij zowel de wedstrijden van S1 en S2. Over en weer hebben we ingevallen, reserve gezeten en vele kilometers gemaakt. De verbinding met de jeugd is ook gelegd, 4 A1 spelers hebben de aansluiting met de selectie dit jaar gevonden, zij hebben geïnvesteerd in zichzelf en hebben in wedstrijden absoluut hun bijdrage geleverd.

Synergo 2 gefeliciteerd met dit kampioenschap!