Synergo neemt afscheid van de Ereklasse

Het avontuur in de Ereklasse kreeg zaterdag in Nijverdal een mooi einde. Tegen NKC’51 won het eerste met 15-22. Het leverde naast de eerste overwinning in de Ereklasse uit de clubgeschiedenis ook de derde plaats op.

Behalve de eer stond er niets op het spel in de laatste wedstrijd. De nummers 3 en 4 zouden degraderen in deze ‘Ereklasse degradatiepoule’. Het stond al even vast dat Synergo en NKC’51 dat zouden zijn. Het gat met de Korfbal League 2-teams Oost Arnhem en Dalto was daarvoor te groot. Toch was Synergo vastbesloten er een leuke wedstrijd van te maken. De doelstelling van dit veldseizoen was om iedere return te verbeteren. Aan de nederlaag tegen NKC’51 in de eerste wedstrijd (16-20) hadden we een vervelende nasmaak overgehouden. Er had meer ingezeten.

Synergo 1

Aan de arbitrage kon het in ieder geval niet liggen. Het KNKV had topscheidsrechters Stan de Groot en Peter van der Terp, de arbiters van de laatste Ahoy-finale, naar Nijverdal gestuurd om de wedstrijd in goede banen te leiden. In het begin ging de wedstrijd gelijkop. Synergo verdedigde nog niet altijd even strak en aanvallend ging het ook nog stroef. Vlak voor de rust volgde gelukkig een sterke fase en bogen we een 2 punten achterstand om in een 8-10 voorsprong.

In de rust de gebruikelijke puntjes op de ‘i’. En langzamerhand liepen we weg bij NKC. De ploeg uit Nijverdal leek het wel te geloven. Ze begonnen aan de publiekwissels voor afscheidnemende spelers. Het eerste gaf nog maar eens gas, want bij een overwinning van 4 punten of meer zouden we nog over NKC heengaan in de stand. Eindstand: een ruime en dikverdiende 15-22.

Zo kwam ons (korte) avontuur in de Ereklasse tot een eind. Na de zomer zijn we weer terug op het tweede niveau, de hoofdklasse.

Synergo 2

Synergo 2 speelde tegen Sparta Nijkerk haar laatste veldwedstrijd. Na het kampioenschap van vorige week stond er niets meer op het spel, behalve de eer. Veel wilde er helaas niet lukken bij 2. Ondanks de vele kansen, liet de afronding de wensen over. Het tweede slot daarom af met een 15-8 nederlaag. Niet getreurd, want na de zomer zien we ons tweede gewoon voor het eerst in de reserve overgangsklasse!

Seizoen 2024-2025

Donderdagen 13, 20 en 27 juni doen we de selectie voor het seizoen 2024-2025. Op maandag 12 augustus start de echte voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijden zijn op zaterdag 24 augustus tegen KIOS uit Ruinerwold. Tijden volgen.

Tot op het veld en anders tot na de vakantie!

De selectie-trainers.

Zie ook