Afsluiting seizoen jeugd

Wat vliegt de tijd toch voorbij. We zijn alweer aanbeland bij de laatste wedstrijden van het jaar. We hebben een aantal mededelingen en updates voor de komende periode voor de jeugd.

Over de trainingen in de nieuwe leeftijdscategorieën, de aantallen teams, trainers en openstaande vacatures.

Trainingen in nieuwe leeftijdscategorieën

De laatste wedstrijden van dit seizoen worden alweer gespeeld op 15 juni. Daarna willen we alle jeugd graag kennis laten maken met andere jeugd in de leeftijdscategorie voor volgend jaar. In het document van de leeftijdscategorieën kun je zien waar elk jeugdlid qua leeftijd zit. Mochten wij of jullie als jeugdlid/ouders denken dat een andere categorie echt veel passender zou zijn, neem hierover dan contact op met de leeftijdscoördinator.

Voor de laatste weken hanteren we dus een ander trainingsschema:

 

Van 17 juni t/m 4 juli

 

 

 

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

17:30

 

 

E & F

 

18:00

C

D

E & F

D

18:30

C

D

C

D

19:00

A & B

 

C

A & B

19:30

A & B

 

 

A & B

20:00

 

 

 

 

We gaan ervan uit dat iedereen hier gewoon bij is. Mocht je niet kunnen, dan graag afmelden bij je huidige trainer.

Goed om alvast mee te geven, om ontspannen de trainingen in te gaan: de trainingen in de nieuwe leeftijdscategorie hebben weinig tot geen effect meer op teamvorming. Daarvoor baseren we ons veel meer op het gehele jaar. Wel zijn er wellicht nog een paar laatste twijfelgevallen, daar kijken we dan nog naar. 6 juli maken we de definitieve teamindeling bekend, met daarbij de trainers voor volgend jaar.

De laatste trainingen met het huidige team zijn dus in de week van 10 tot 14 juni. In de weken van 17 juni t/m 4 juli zijn de trainingen in de nieuwe leeftijdscategorie. Daarna is het zomervakantie en hebben we een zomerstop. In de week van 26 augustus starten we weer!

Aantallen teams

Een update over het aantal teams per leeftijdscategorie als een uitgangspunt. Dit kan nog veranderen:

  • Voor de F, 6 leden: 1 team
  • Voor de E, 19 leden: 4 teams
  • Voor de D, 31 leden: 3 teams
  • Voor de C, 31 leden: 3 teams
  • Voor de B, 18 leden: 2 teams
  • Voor de A, 28 leden: 2 of 3 teams

Extra toelichting voor E&F: er zijn vanaffhet schoolkorfbal nu ongeveer 20 (50/50 E en F) aanmeldingen om mee te trainen. Veel kinderen kunnen dus ook nog lid worden en dit heeft invloed op het totale aantal teams.

Trainers

We zijn druk bezig met het samenstellen van trainerskoppels voor de teams van volgend jaar! Het is elk jaar weer een flinke puzzel, maar we lijken voor een groot deel heel goed uit te komen. Blij met al die mensen die zich elk jaar weer in willen zetten hiervoor. Er zijn nog een aantal vacatures open.

Openstaande vacatures

Na een aantal jaren trouwe dienst zwaait een aantal KC-jeugd commissieleden af en daarom zijn wij op zoek naar versterking van 2 of 3 mensen. De KC-jeugd doet alles rondom korfbaljeugdbeleid. Denk aan opleiden trainers, aanspreekpunt trainers/ouders bij specifieke vragen, teamsamenstelling, trainingsschema’s etc. etc. Kortom, alles om korfbalontwikkeling optimaal te laten zijn. Om in de KC-jeugd te zitten hoe je niet zelf te kunnen korfballen. Als je affiniteit hebt met sportbeleid, ontwikkeling van jeugd en energie krijgt van kijken naar waar we als vereniging nog in kunnen ontwikkelen, dan kan dit zomaar iets voor jou zijn!

Voor volgend jaar zoeken we nog een aantal trainers voor de A2, een wedstrijdkorfbalteam dat we graag met enthousiasme en positieve coaching willen laten groeien. We vinden het voor wedstrijdkorfbal belangrijk dat je inzicht hebt in het korfbalspel en de technische toepassing. KT3 is een pré.

Daarnaast zoeken we mensen voor begeleiding van juist de jongsten in onze vereniging, de Kangoeroes, F en E leeftijden. Hier gaat het eerder om spelenderwijs kennismaken met korfbal en een teamsport.

Voor volgend seizoen zijn wij ook op zoek naar iemand die het wedstrijdsecretariaat van de A- en B junioren op zich kan nemen. De wedstrijdsecretaris is verantwoordelijk voor het verplaatsen van wedstrijden en onderhoudt contact met de betreffende clubs hierover en zorgt voor de afhandeling in Sportlink.

Ben je nieuwsgierig naar 1 van de functies, laat het dan vooral weten en stuur een mailtje naar kcjeugd@synergo.nl of benader 1 van ons op het veld.

Iets anders

Mocht je graag iets willen doen, maar zijn deze dingen niks voor jou? We hebben nog een scheidsrechterscommissie, een kookcommissie, een actieve barpool, een kantinecommissie en ga zo maar door. Als je iets wil doen, stuur dan vooral een mailtje naar Freek van Gorp, vrijwilligers@synergo.nl. Freek kijkt graag met je hoe je jouw kwaliteiten bij onze vereniging kunt inzetten!

Tot zover, mochten jullie vragen of ideeën hebben, kom vooral naar ons toe!

Petra (F coördinator en kangoeroes)
Roelie (E coördinator en voorzitter)
Lidy (D coördinator)
Tresja (C coördinator)
Wim (B coördinator)
Alex (A coördinator)

PS. Zaterdag 29 juni is er korfbal familietoernooi bij Synergo. Heel erg leuk om mee te doen, dus we hopen jullie daar ook allemaal te zien met familie en vrienden!

Zie ook