2 kampioensteams (jeugd) op de laatste speeldag

De F2 en B3 werden in de laatste speelronde kampioen! Vooral voor de B3 was het leuk, omdat zij voor de wedstrijd op de laatste plaats stonden met 1 punt minder dan de nummer 1 en toch kampioen werden!

Gefeliciteerd!

F2

De F2 is een team dat na de zaalcompetitie is gestart op het veld. Het team bestaat uit 5 kinderen waarvan Tycho uiteindelijk niet heeft kunnen spelen. Het hele gezin is tijdelijk in Australië gehuisvest, maar gelukkig komen Tycho en zijn broers de gelederen weer versterken vanaf september.

Dit betekende dat we uiteindelijk met een krappe bezetting van 4 nieuwe kinderen zijn gestart. In overleg met de ouders van alle F-kinderen is er een mooi rooster opgesteld (dank aan Anne-Marie en Sander) waarbij de F1 kinderen op roulatiebasis (2 per wedstrijd) bij de F2 meespeelden.

Samen met de F1 kinderen heeft de F2 een geweldig resultaat neergezet. Maar liefst 85 x gescoord in 6 wedstrijden, daar kan menig team nog iets van leren!

Een terechte kampioen in hun poule. Na de uitwedstrijd waren de kinderen bij Synergo om dit met elkaar te vieren. En wat waren ze trots toen ze hun medaille kregen en heerlijk taart gingen eten. Een foto om te laten zien hoe stoer ze zijn en een foto waar de blijdschap vanaf spat.

Na de zomer wordt deze groep gelukkig uitgebreid met een mooi aantal nieuwe F-kids. Geweldig ook om te zien hoe trots Niklas en Vera waren op de hele groep. Zij hebben er samen een hecht team van gemaakt en de kinderen enorm veel geleerd. Dank ook aan de ouders van de F kids die er met elkaar voor gezorgd hebben dat zowel de F1 als de F2 iedere week hun wedstrijd hebben kunnen spelen!

B3

Op zaterdagochtend geef ik altijd de groep peuters/kangoeroes “training” samen met o.a. Nicky. Zij kwam zaterdagochtend heel verontwaardigd op het veld, want Ron had gezegd dat de B3 kampioen kon worden. Ron was ‘een beetje gek’ volgens Nicky. Samen met haar in de KNKV-app gekeken en wat Ron zei klopte (uiteraard).

Een knotsgekke poule: stand vóór de wedstrijd:

PlekPloegPunten
1.Koveni B16-6
2.De Vinken B15-6
3.Luno B25-6
4.Synergo B35-5

Synergo B3 weliswaar onderaan met meer tegendoelpunten dan gemaakte doelpunten. Maarinderdaad, bij gelijkspel zou De Vinken kampioen worden en bij winst Synergo.

De Vinken begon iets sterker/geconcentreerder aan de wedstrijd en kwam op voorsprong maar voor de rust wist Synergo dit recht te zetten, ruststand 6-6. Na de rust begon de Vinken weer sterker aan de wedstrijd en liep zelfs iets uit. Daarna ging Synergo korfballen en kwamen de meest fraaie doelpunten tot stand. Wat een vechtlust en korfbal zat er in de ploeg! Ze hebben er echt voor geknokt en wisten uiteindelijk nog 10x te scoren in de 2e helft. Eindstand 16-12 voor Synergo en het kampioenschap in de knip.

Mooie woorden van de coaches Randy en Ron, zij hebben deze kinderen echt laten groeien dit seizoen. Ik heb van begin tot het einde op het puntje van de bank gezeten en genoten van de wedstrijd. Super goed gedaan en gefeliciteerd!!